avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente. Cine ...ce ... cat risca?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente. Cine ...ce ... cat risca?

buna ziua!

As dori sa stiu si eu parerea dvs. in acest caz:

Acum cca. 1 an, un caz nefericit si total absurd de care am avut parte:
__pe cand eram cu sotul intr-o parcare din fata unui centru medical (sotul ma astepta pe mine, fetita dormea pe bancheta din spate), un individ a venit pe partea cealalata de sotul meu, a oprit brusc si dupa un schimb de replici cu sotul meu pentru cine-ce-care-cum a parcat, din senin vine direct si-l ia la bataie.
__Eu am auzit tipete si strigate de afara dar credeti-ma ca nici in ruptul capului nu am crezut ca atunci cand ma voi intoarce voi vedea asemenea scene:
__individul de vreo 1.90 m, vreo 140 kg, se batea cu sotul meu.:O:O:O Isi dadeau pumni ..etc. si o femeie, care ulterior ne-a fost si martora la politie, incerca sa-i desparta si tipa la individul cu pricina.
__Am iesit si eu din cladire cand am vazut asa, am sarit in spatele tipului si i-am dat vreo cativa pumni. Ce sa dai vere? ca era cat malu' iar mai tarziu nu stiam de ce ma durea o mana :(.....
__in sfarsit.....tip si eu la el, tipa si doamna...intr-un final vad ca nu avem ce-i face sun la politie,
__a vazut ca sun, s-a suit in masina si a fugit, i-am luat numarul la masina, il dau la politie prin telefon...etc. etc. vine politia, vine si ambulanta...sotul meu cu degetul rupt, nasul spart...etc. A primit un total de 50 zile de medico-legale.

Omul vrea sa se inteleaga cu sotul meu, eu nu prea as accepta mai mult din faptul ca daca era o atfel de situatie puteam sa pierdem fff multe (servici, psihologi cu fetita...etc.) ca era si fetita pe bancheta din spate (daca nu ar fi dormit si ar fi vazut totul? nu ar fi traumatizat-o pe viata??)
Am facut plangere la politie, am dat declaratii...am adus si masina pentru expertiza nu stiu de care, pentru ca si masina a fost intrucatva avariata in altercatie.

Acum intreabarile mele ar fi: cat risca acest om daca NU dorim sa cadem la intelegere cu el? sa nu va mai spun ca atunci cand noi ne-am dus la urgente, a venit si el pe motivul ca a suferit traume psihice. wow...daca era asa traumatizat cum a putut sa se urce in masina si sa fuga de la locul faptei??
Cat risca si ce risca?
Noi putem sa-i cerem bani in tribunal? Mai aveti exemple de oameni care au primit ceva de pe urma a asa ceva? Mi-as dori sa fie si incadrat la fapta ceva si sa si plateasca daune...morale..materiale..orice.

El tot incearca sa dea de noi ca sa cadem la pace pentru ca exista si o inregistrare dar nu se vad fetele insa se vede faptul ca el s-a indreptat catre sotul meu sa-l bata!
Noi ce riscam? Riscam sa nu vedem un chior? riscam sa ramanem doar cu orgoliile ranite si cu traumele suferite in perioada aceea datorita sistemului precar judiciar?

Dvs. ce pareri aveti?
Va multumesc foarte frumos pentru timpul dvs., inclusiv in numele sotului!!!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 19:29, 13 Octombrie 2014
Daca este la primul contact cu legea penala, sanctiunea nu este asa grea. Instanta este cea care decide in functie de circumstantele reale si personale ale inculpatului. Cu privire la daunele morale si materiale, puteti solicita acoperirea prejudiciului cauzat, si tot instanta le va aprecia. Cele materiale se acorda in functie de inscrisurile depuse, iar cele morale in functie de certificatul medico-legal existent.
Am inteles.
Va multumesc frumos!

Domnul cu <kilogramele> a mai fost certat cu legea dar nimeni nu a dus pana la capat ori plagerile ori nu a facut plangeri deloc si se pare ca a scapat de fiecare data. Sa vedem acuma insa ce vom face ca se tot taragane dosarul ba prin februarie anul asta ca s-a schimbat legislatia si i s-a schimbat incadrarea, ba ca s-a schimbat d-ul care se ocupa de dosarul nostru...etc. D-ale lu' Mitica! :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale soției Giorgia Cristea Giorgia Cristea Este posibil în instanță soția sa ceara daune morale 100. 000 lei pentru o palmă aceasta plecând de acasă cu un alt bărbat, apoi deschizând acțiune ... (vezi toată discuția)
Violenta in public gheoiu gheoiu Buna ziua Vreau sa va inteb, ce pot face in continuare, in acest caz. Acum doua zile, am fost batut pe strada, eram cu sotia mergeam pe jos spre casa. La un ... (vezi toată discuția)
Art 180 al 2 vs art 18 indice 1 (amenda administrativa) ContSters47148 ContSters47148 Salut, Am fost citat intr-o problema.Nu o sa o povestesc acum.Dl politist mi-a zis ca e mica infractiunea,nu am antecedente penale,am recunoscut si am si ... (vezi toată discuția)