avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei de intretinere

Buna ziua !
Am divortat acum 3 ani.
Tatal nu a platit niciodata pensia de intretinere pentru copil, amarata aia pensie de 130 lei/luna....
Acum spune ca si-a gasit de lucru in afara tarii si ca are nevoie de la mine de o declaratie notariala cum ca nu are datorii catre mine ( ii solicita pentru angajare ). Sigur ca stiu ca e o tampenie ce vrea el, nu are de ce sa solicite cineva la angajare un astfel de act....dar nu inteleg ce urmareste....
A spus ca plateste pensia pe ultimele 6 luni si eu sa-i dau declaratia asta. Oricum, nici asta nu e corect, sa plateasca tot , daca tot nu vrea sa aiba datorii....
Dar de ce sa-i dau o declaratie la notar? Sa plateasca in cont si sa arate extrasul de cont ....oricui ii solicita acest lucru...
Voi ce parere aveti?
Ce urmareste de fapt?:-/
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Ana_38, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:36, 16 Octombrie 2014
Asta i-am spus si eu sa-i dea in cont, nu are nevoie de declaratia mea.
Stiu si ca pensia nu are legatura cu vizita, stiu ca ma da in judecata ca sa ma sicaneze , nu ca nu il las eu sa vada copilul sau ca i-ar pasa cumva de el....
Neavând program de vizita, suna si cere vizita când poate el, dar de obicei stabileam ceva.. zi, ora si apoi suna si spunea ca nu mai poate si amana pentru alta data.... sau voia la o ora nepotrivita, seara tarziu si desigur ma opuneam, ceea ce il enerva si ma agresa verbal..
Dar pe mine ma intereseaza la ce i-ar fi lui utila o declaratie notariala? Cred ca urmareste ceva si nu stiu ce...are o minte pusa pe inselatorii si speculatii...
Daca ar plati in cont e o dovada clara ca s-a achitat de datoria de tata....#-o
In declaratie dupa ce va plateste restanta, mentionati ca pe moment nu are nici o datorie in afara faptului ca lunar trebuie sa va vireze pensia alimentara.
ii este frica sa nu depuneti plangere.....asa cu acea declaratie el sta linistit,va plateste 6 luni iar restu nu pt ca o sai dati declaratie precum ca nu are datori.....se justifica ca nu a virat banii in cont pt ca vi a dat personal inainte sa faceti actu notarial..................si la mine el are sa imi dea 1 an plus cheltuielile de judecata dar eu iam depus plangere penala nu pt ca as avea nevoie de banii lui ca oricum cu 200 roni nu cresc 2 copii dar e dreptul copiilor si asa cum nul intereseaza de ei macar sa fie un exemplu pt ceilalti barbati ca nu e asa usor sa scapi de responsabilitati................la fel mia zis ca imi plateste jumate daca renunt la restu si ii dau declaratie ca sa achitat pt ca ii trebuie sa se justifice ce tata devotat e el..............................la mine copii au 7 si 3 ani iar eu am custodie asupra lor fara ca el sa aibe program de vizita....toata treaba cu declaratia la notar a venit in urma amenintari ca dupa ce face baiatu 10 ani ma da in judecata sa il ia el....drept urmare urmareste sa faca rau.....mai mult deatat dupa ce nu ii pasa de copil mai vrea si favoruri....cu ce ocazie :)
si da poate vrea pt servici dar in acelasi scop de a scapa basma curata.....pt ca cei de la firma vor sai faca contract de munca iar pensia alimentara se poate opri de pe statu de plata asa deci ei ii cer acel document pt a nu se trezi firma cu pensia lui alimentara pe cap
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
"nu se pune problema asa...
pe mine nu ma intereseaza amarata aia de pensie"..........."amarata aia de pensie"e dreptul copilului iar ei neavand cum sa isi ceara drepturile trebuie sa o facem noi pt ei...........mai tarziu e alegerea lor dar acum suntem obligati sa sa le aparam drepturile........daca statu nu le ar mai da alocatia aia de 42 de lei vi sar parea corect ati sta cu mainile in san fara sa cereti o explicatfara sa faceti ceva?
@oanaela, nu mai postati mesaje consecutive, folositi functia editeaza cand aveti de adus completari in primele 30 de minute de la postarea mesajului, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ,neachitata Rona-Lor Rona-Lor Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara eclesia eclesia Buna ziua,am o intrebare,daca eu am plecat in vizita la sora mea in Italia cu copilul de 1 an...mentionez ca sunt divortata si am imputernicire de la fostul ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)