avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire nir
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire nir

Am urmatoarea situatie de achizitie cu factura :
poz.1 material x cu valoare 100 lei + tva
poz.2 material x cu valoare -100 lei +tva

Valoare factura = 0 lei
Inregistrari contabila(intocmire nir in gestiune)

301=% 124
401 100
4426 24

In contabilitatea financiara

609=% -124
401 -100
4426 -24

Sunt corecte inregistrarile?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: alunitaarsenov , utilizator 11:14, 17 Octombrie 2014
Daca pozitia 2 este tot materie prima si discountul este pe aceasi factura atunci 609 nu are ce cauta in contare. In plus, corect ar fi %=401.....etc
cum sa procedez la intocmire nir, nu pot sa inregistrez material la pret de achizitie o lei
De ce nu puteti inregistra la pret 0? Daca programul de contabilitate nu va permite, incercati 0,0001 lei
multumesc!
Va rog daca sunt si alte pareri sa ma ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea reducerilor comerciale claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti cum sa inregistrez in contabilitate doua facturi de discount-uri primite de la furnizori: -una care contine doar ... (vezi toată discuția)
Discount scorus69 scorus69 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca la o factura am discount ,pe NIR cum trec discountul si in contabilitate cum il inregistrez ,totalul la factura in contul ... (vezi toată discuția)