avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios-administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios-administrativ

Buna ziua.subiectul acestei intrebari este o actiune in contencios administrativ formulata anul acesta prin care reclamantul a solicitat instantei sa oblige pe parata sa emita o decizie,reclamantul invocand in speta o hotarare ramasa definitiva si irevocabia in care parata era obligata sa emite decizie mai sus mentionata, lucru pe care nu la facut.
.Decizia era conditionata de complectarea unui dosar administrativ al reclamantului, lucru la care reclamantul sa conformat un totalitate la solicitarea instantei ,in prima cauza ,din 2010, cea solutionata irevocabil.
In aceasta a doua actiune ,parata invocand norme legale aparute L nr.165 dupa solutionare definitiva si irevocabil a primului proces si motivand ca nu poate respecta hotararile anterioare deoarece la dosarul administrativ lipsesc alte acte civile ce trebuie depuse in acesta cauza.Mentionez ca finalitatea dosarului administrativ se incheia prin printr-o dispozitie a primarului si care a acordat mai mult decat a cerut reclamantul.In aceasta cauza instanta a solicitat verbal, compectarea notificari din 2001.Va solicit opinii . Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gilmi , utilizator 18:29, 21 Octombrie 2014
Pentru D-na C.J. Gabriela Pintea nstanta a cerut reclamantului sa depuna la dosarul cauzei notificarea conform Legii nr.10/2001 pentru imobil cladire ca a fost demolata ori in notificarea depusa la dosarul adm. din 2001, reclamantul a solicitat despagubiri pentru teren nu si pentru constructia demolata.,iar pe langa aceste solicitare a instantei sa mai cerut si alte acte civile cu privire la transferul de proprietate a bunurilor in cauza efectuata intre antecesori .Aceste aspecte nu sa solicitat de catre instanta in procesul anterior din 2010, solutionat irevocabil in care partiile aflate in contencios erau acelasi. Cu multumiri
Înțeleg că dvs. sunteți reclamantul, că nu aveți o parte sau chiar toate înscrisurile cerute de instanță și că acum căutați o soluție pentru ca instanța să nu suspende cauza. Tare mi-e teamă că această soluție nu există sau, dacă există, ea poate fi găsită doar de cineva care vede actele la care vă referiți în mesaje.

Mie, îmi pare rău, însă nu îmi este clar obiectul litigiului dvs. Spuneți că v-ați adresat instanței de contencios administrativ pentru că pârâta nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească. În această situație, ar fi trebuit să formulați o cerere întemeiată pe dispozițiile art. 24 și art. 25 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Nu înțeleg de ce v-ați adresat instanței de contencios administrativ cu o cerere întemeiată pe obligația de a face.

Ați întrebat mai sus dacă puteți să notificați primăria acum. Răspunsul meu ar fi fost ”nu” pentru că ar fi o notificare formulată după introducerea procesului pe rolul instanței, dar mai apoi am văzut că în primul mesaj ați scris că ”In aceasta cauza instanta a solicitat verbal, compectarea notificari din 2001”. Dacă instanța este cea care v-a sugerat să trimiteți o nouă notificare, atunci faceți așa cum v-a spus ea.
D-na CJ Gabriela Pintea ,1.Daca as fi gresit cu privire la competenta materiala, atunci parata autoritate publica centrala ,ar fii invocat cu succes, exceptia de necompetenta materiala a instantei de fond ori nu s-a invocatde catre parata, acesta exceptie ,nici pe fond si nici in calea de atac a recursului ,adica la ICCJ
Competenta materiala a fost stabilita pe baza plangerii prealabila, iar temeiul de drept este art.1 coroborat cu art.24 din Legea nr.554/2004
Obiectul actiuni anterioare a fost efectuarea de catre paratii,a unor operatiuni administrative prevazute in Legea nr.247/2005,ce nu s-au efectuat din anul 2007,chiar daca s-a primit asigurarii repetate.
Notificarea pentru cladire nu o pot face deoarece este un termen de decadere in cazul de fata pe 14.08.2002-legea 10/2001,si deci consider ca instanta trebuie sa judece cauza in limita cereri depuse de reclamant deci conform dispozitivul hotararii definitive si irevocabile din procesul anterior deci sa oblige pe parata sa emita decizia solicitata.
Consider, daca gresesc va rog sa ma contraziceti, ca punerea in discutia partilor a continutul intregului dosarului administrativ al primariei ,de existenta/inexistenta unor inscrisuri din acest dosar nu au rostul deoarece, aceste aspecte s-au judecat in prima cauza deci au putere de lucru judecat. Va multumesc si o seara cat mai placuta ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)
Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil.. AKM AKM Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta in favoarea tribunalului bucuresti cristiano73 cristiano73 Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890 ... (vezi toată discuția)