avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum anulez o factura deja raportata si cum fac D300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum anulez o factura deja raportata si cum fac D300

Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
1. Am emis o factura in urma cu aproape 50 de zile, pe care clientul nu mai este dispus sa o plateasca.
2. Am raportat-o in D300 si D394 ca prestare de servicii pe trimestrul III.
3. N-am platit inca TVA pentru ca am TVA la incasare si inca n-am ajuns la 90 de zile de la emiterea facturii.

Ce as vrea sa fac: sa anulez factura in cauza, pentru ca nu doar ca nu am incredere ca o sa imi fie platita factura, dar am dubii ca se va plati vreodata, si nu vreau sa dau faliment platind statului TVA pentru o factura pe care nu o voi mai incasa vreodata.

Unde am nevoie de ajutor:
1. Nu stiu cum sa procedez cu anularea facturii. Imi e clar ca clientul tb sa fie instiintat de anularea ei, dar nu stiu cum sa fac asta, cum e legal?

2. Cum raportez aceasta anulare a facturii in D300 si D394? Fac declaratii rectificative? Daca da, cand le depun? La trimestru? Sau pana pe 25 ale lunii urmatoare celei cand operez anularea facturii?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:02, 21 Octombrie 2014
E vb despre servicii. Sunt PFA si clientul stie ca nu am nici influenta de care se bucura el si nici nu ma complic sa umblu ani de zile prin tribunale. Ma gandesc serios daca mai raman in Romania. Am jucat onest totdeauna, am fost mai in interesul clientilor decat au fost propriii lor angajati, si totusi trebuie constant sa tai din facturi (dupa ce ne-am inteles intr-un fel cu multa vreme dinainte si dupa ce am fost fortat sa tot scad la pret), iar cu incasarea, cand isi aduc ei aminte, si cat vor ei sa plateasca din factura.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Admin, administrator
Faceti factura storno. Dar in felul asta va anulati posibilitatea de a-l da in judecata pentru recuperarea sumei. Daca aveti contract, factura si dovada expedierii facturii nu vad de ce n-ati putea recupera in instanta suma, indiferent de cat de important este clientul... De fapt, cu cat este mai important, cu atat este mai usor.
Eventual chemati-l la o discutie si faceti o hartie prin care el recunoaste suma si va promite c-o sa va plateasca candva. La proces va fi mai usor, se merge pe recunoastere, taxa de timbru mica si durata scurta a procesului.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
DinuX, utilizator
Faceti aceasi facura pe rosu, adica cu aceleasi sume dar negative si ca atare facturile se anuleaza, la fel si TVA-ul. Factura o transmiteti si beneficiarului dumneavoastra neaparat. In luna in care o faceti va aparea in 300 si 394 si toate se vor regla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pe factura Mihai223 Mihai223 Am emis factura catre un client si am realizat ca e o greseala: toate datele firmei clientului sunt corecte, dar am trecut adresa gresita (ramanand tot adresa ... (vezi toată discuția)
Corectare numar factura pfa hyutt hyutt Buna, Sunt PFA (prestez servicii) si as dori sa stiu daca este legal sa corectez cu pixul numarul unei facturi emise catre un client (SRL). Intentionez ... (vezi toată discuția)
Factura gresita Monika_80 Monika_80 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care am primit o factura de la furnizor gresita? Sa va dau exemplu: noi am facut nir pt factura de marfa in valoare ... (vezi toată discuția)