avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi

Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 17:44, 4 Februarie 2019
@Danyo de cateva zile de cand a inceput acest schimb de replici ma uit si ma intreb oare cat rabdare poti avea.
@BX daca veniti cu pantera si strange rahatii imprastiati de altii sunteti binevenit sa faceti curat in parc...puteti chiar solicita primariei de sector remunerare din bani publici pentru asta....cat despre legislatie aceasta exista pentru rasele agresive doar ca cei ca dumneavoastra nu o cunosc si habar nu au care sunt rasele din acea lege, crezand ca tot ce are dinti este agresiv. Merg in parc zilnic si nu am observat aceasta invazie de caini care musca oameni (mai ales copii mici) la fiecare minut in fiecare parc despre care vorbiti, medical vorbind cand o persoane incepe sa confunde imaginatia cu realitatea devine un pericol "iminent asupra oamenilor si altoor vietuitoare" si de accea exista spatii special amenajate si pentru ei.
@BX
vorbiti de moralitate si umanitate, insa postul dvs este plin de ura, limbaj pe care nu vreau sa il comentez si adanci convingeri personale fara nici un fel de argumente.
amestecati capitalismul cu democratia.
vorbiti de SUA insa ma cam indoiesc ca aveti habar de SUA, cu bunele si relele ei. insasi simplul faptul ca va puteti exprima frustarile pe un forum, se datoreaza unor oameni care au stat si stau la baza SUA, oameni care nu au crezut in "legi" si supunerea oarba fata de ele.

stiti de ce exista CEDO si multe "legi" ajung acolo?
stiti ce este democratia printre altele?
simplul fapt ca va ascultam frustrarile si oricum/oricare ar fi ele, nu dam liber propriilor noastre frustrari sau nervi luand "atitudine" asa cum sustineti dvs ca ati face.

continuati sa generalizati, dupa logica dvs maine nu ar mai circula masini pe strada pentru ca X sa Y incalca regulile de circulatie.
dupa logica dvs impuscati toate animalele din natura, pentru ca... nu este "iginiec" daca va duceti dvs cu copilul in natura, sau aceste animale intra in contact cu apa care ajunge intr-un final la robinet in casa. taiati toti copacii si toate plantele pentru ca, copilul dvs are alergie la polen.

inca o data, nu este vorba de cine e mai important sau are drepturi mai multe. este, inca, din fericire, loc pentru toata lumea. momentul in care ajungem sa ne batem pe resurse/spatiu, este un moment in care societatea in care traim a ajuns intr-un punct trist al evolutiei ei si nu mai putem vorbi moralitate si umanitate.
dvs sunteti cel/cea care va cereti "drepturile" si vreti sa vi le impuneti in detrimentul celorlati. aveti parcuri in Bucuresti unde este interzis accesul ca caini (spre exemplu vizavi de Herastrau), o lume segregata pentru ca nu exista civilizatie.

copiii au propriile lor parcuri, gen Oraselul Copiilor. Faptul ca nu exista astfel de parcuri dedicate lor in fiecare sector sunt rezultatul incompetentei primarilor si a dvs in a va cere drepturile. nu are sens, asa cum spune si Danyo, sa aduceti copiii in discutie si sa argumentati "pentru" ei. mai ales ca este o manipulare de joasa speta, ei neputand lua atitudine si vorbi pentru ei insasi.

dvs sunteti cel/cea care aveti o problema cu prezenta cainilor, nimeni insa nu are o problema cu prezenta dvs (trista). pentru ca este trist sa traiesti alaturi de oameni incarcati de ura, blocati in trecut si lipsiti de valorile fundamentale ale democratiei.
danyo a scris:
Principiile de care vorbiti trebuie sa fie bazate pe legi si nu pe impresii.
Gresit. Legile trebuie sa aiba la baza niste principii, nu invers. Pricipii care au la baza legi si reguli insemna doar dictatura.

danyo a scris:
Daca o lege este gresita, trebuie sa luptam impotriva ei, nu sa ne supunem, cum sustineti dvs si sa speram ca autoritatile vor face sa fie bine.
Asta sustin si eu. Impotriva a cate legi ati luptat si cum ?

danyo a scris:
Va recomand sa cititi putina istorie.
Haideti sa lasam aluziile si jignirile si sa nu intram in alte domenii.E foarte probabil sa fi citit eu mai multa istorie decat dvs. din toate domeniile in total.

danyo a scris:
Veti face lucruri ilegale sa ma impiedicati sa intru pe iarba?
Este amuzat cu puteti interpreta.

danyo a scris:
Discutiile aici se poarta pe norme, dovezi, si nu pe afirmatii si imaginatie.
Le astept pe ale dvs. Monentan nu ati adus niciunul.



@valentin_a aduceti in discutie niste chestiuni total fara legatura cu subiectul. Daca doriti sa discutam de CEDO, UE si alte cele, deschidem un topic separat.

In rest, faceti niste extrapolari extremiste care nu isi au rostul.

Nu impun nimanui nimic, dar imi rezerv dreptul de a ma apara fara nici un fel de retinere de orice tip de pericol.

\"copiii au propriile lor parcuri\" ?
Serios ?
Adica dvs sutineti sa igradim copiii ca sa se deplaseze cainii pe unde vor.
Bravo, nu va credeam instare.

Scutiti-ma va rog de afrimatii gen 'valorile fundamentale ale democratiei'. Traiti in iluzii daca credeti ca mai exista asa ceva oriunde in lume. Si aceste este un subiect pentru alt topic, dar este suficient sa specifc faputul ca democratie nu insemna a incalca depturile si libertatile altora in beneficiul dvs.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
BX, utilizator
Pt. BX
Cu respect, cred ca ati gresit postul, siteul, tara, continentul, anul si realitatea. Aici dezbatem dreptul persoanelor de a fi insotitie de animalele de companie (caini) pe spatiile verzi si nu ce ati adus dvs in discutie – va recomand sa deschideti topic nou, daca nu exista deja
Va recomand sa cititi putina istorie, de preferinta putin mai multa. Cu aceasta ocazie cititi si putin drept.
Va recomand sa cititi acest topic de la pagina 1 la pagina 15 si nu de la pagina 14 la pagina 15.
“tips” – pag.1, a sasea postare – veti observa ca “cineva” a enumerat foarte multe reglementari, atat contra cat si pro.
Cu acordul dvs. va dezvalui unul din cele mai prost pazite secrete din lume – omul se insoteste cu cainele de peste 10.000 (zecemii) ani – fiind unul din motivele pentru care noi am ajuns sa vorbim prin intermediul internetului. Cainele este un mamifer – omul la fel. Cainele are dreptul la mediul inconjurator la fel ca omul. Pantera dvs. la fel. Animalul de companie - cainele este declarat prin Conventie europeana valoare a societatii moderne.
Va recomand sa aduceti argumente care sa se sprijine pe dovezi, legi, realitati si nu pe imaginatie – IREC cumva? – nu doresc sa va jignesc, deoarece postarile dvs. sunt foarte importante pentru mine. Le aprecizez si doresc sa comunic cu dvs., chiar cu pretul simplificarii limbajului si al vocabularului – al meu, nu al dvs. Nu doresc nici o clipa sa va ironizez sau sa va jignesc. Daca am facut asta, va rog sa primiti scuzele mele.
Va rog cum intrarea unei persoane pe iarba insotita de un animal de companie (caine) incalca drepturile dvs., sau care este motivatia, bine argumentata, ca sa nu patrunda pe spatiul verde.
Va rog nu mai amestecati copii mici. In speranta ca imi veti face onoarea sa raspundeti argumentat, cu dovezi sprijinite de stiinta, lege si realitate….cu stima, Dan

p.s.:valentin_a a sustinut ca exista parcuri unde nu este voie cu cainii si nu ce sustineti dvs. Va rog nu scoateti din context.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
danyo, utilizator
Am explicat si logica si motivatia. Acum dvs imi solicitati sa argumentez lipsindu-ma de argumentul principal. Este o absurditate o astfe de solicitare.
Stiuatia ar trebui sa va fie destul de clara. Pericolul exista, la fel cum exista si multe antecedente. De aceea, mi se pare normal sa existe niste limitari pentru a preveni astfel de pericole.
Stiinta - muscatura de caine poate sa omoare extrem de usor.
Lege - inteleg ca preferati legea junglei, cu scapa cine poate ? sau ceva care sa va favorizeze pe dvs. in fata oricui altcuiva ? Pai asta nu mai e deloc democratie...din contra.
Realate - uitati-va la stiri cati oameni si cate alte animale sunt atacate si omorate de caini, in anumite situatii chiar antrenati special sa faca asta si intarati de stapani.

Deoarece ma jigniti in continuare cu referinte de genul "chiar cu pretul simplificarii limbajului si al vocabularului" ma voi retrage din discutia cu dvs.

Alte discuții în legătură

Catel in apartament Andy08 Andy08 Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)
Amendat de polițist local conform unei hotărâri de consiliu radugrecu radugrecu bună ziua, weekendul trecut, pe 28 octombrie, am fost oprit de către doi agenți de la poliția locală pentru că eram pe spațiul verde din parcul ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)