avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora a trecut la santaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora a trecut la santaj

Buna seara. Am fost sa platesc intretinerea dar am avut neplacuta surpriza sa aud pe administratora, ca daca nu platesc si fondul de rulment nu platesc nici inretinera. A spus ca e hotarire de comitet si numai asa se achita intretinerea. Nimeni nu a platit acest fond de rulment pentru ca e foarte mult. 40 lei pe luna iar eu am de dat total 200 lei . Eu nu am mai auzit de asa fond de rulment si de aceia nu l platesc si nimeni nu plateste. Nu e justificat, bine la sedinta a spus ca achita facturile pentru ca sint multi rai platnici si noi nu am fost de acord . Pai eu muncesc si pentru altii ! Avem fond de reparatii separat pe care il platsc e normal. BUN ce fac in situatia asta personal , cu toate ca tot blocu e santajat asa ?! DAR daca nu mai incseaza de loc ,nu e mai rau ? Si uite asa ,ca nu a vrut sa achit intretinerea ! :(
Cel mai recent răspuns: narciisa , utilizator 18:20, 11 Noiembrie 2014
Nu inteleg motivul pentru care nu luati atitudine si nu schimbati administratorul, daca sustineti ca santajeaza pe toti locatarii din bloc si toti sunteti nemultumiti. Ar fi indicat sa luati in calcul si aceasta varianta, tinand cont de faptul ca nimeni nu este de neinlocuit.
dar pe rauplatnici , de ce ii tine in brate si nu inaiteaza actiune ?
conform legii la 3 restante , pot sa deschida actiune de recuperare a prejudicilui , apoi , daca acesta nu este achitat , executare pe apartament .

1-
Eu nu am mai auzit de asa fond de rulment si de aceia nu l platesc si nimeni nu plateste. Nu e justificat,


Fondul de rulment este temeinic si legal solicitat,fiind concret prevazut de HG nr 1588/2007 Art. 24.— (1) In scopul asiguranii fonduribor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor Ia constituirea fondului de rulment. De regula,fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului Ia nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul expirat, Ia nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata infIatiei, iar In cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, pnin constatarea si insusirea experientei in domeniu a unor asociatii de proprietari echivalenteca marime.
(2) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, iar reintregirea fondului de nulment se face lunar,prin plata sumelor afisate pe lista de plata. Pentru incasarea fondului de rulment, casienul asociatiei de proprietari elibereaza chitanta personalizata separata.
(3) In situatiiIe in care, prin contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul, chiniasuI se obliga sa participe Ia plata cheltuielilor curente ale condominiului in care locuieste, acesta va participa si Ia formarea fondului de rulment.
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiiIe de schimbare a domic
iliului sau a dreptului de proprietate, daca pnin actele de transmitene a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, Ia cererea proprietarului.
2-Solicitarea realizarii fondului de rulment nu reprezinta cu toate ca tot blocu e santajat asa ,acesta reprezentand suma din care se achita in termen facturile furnizorilor de utilitati,pana la recuperarea cotelor individuale de intretinere
3-
Nu inteleg motivul pentru care nu luati atitudine si nu schimbati administratorul, daca sustineti ca santajeaza pe toti locatarii din bloc si toti sunteti nemultumiti.

Nemultumirea proprietarilor pe administrator vis-a-vis de fondul de rulment nu este intemeiata,deoarece acesta este legal prevazut
Aspectul ca masura creerii fondului de rulment A spus ca e hotarire de comitet si numai asa se achita intretinerea.,probeaza indubitabil ca nu este hotararea administratorului de imobil si ca acesta,in calitate de angajat al asociatiei de proprietari isi exercita cu responsabilitate obligatiile si executa hotararile adunarii generale,ale ptresedintelui si ale comitetului executiv



Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
ynocentta, utilizator
ralucailiescu a scris:

Nu inteleg motivul pentru care nu luati atitudine si nu schimbati administratorul, daca sustineti ca santajeaza pe toti locatarii din bloc si toti sunteti nemultumiti. Ar fi indicat sa luati in calcul si aceasta varianta, tinand cont de faptul ca nimeni nu este de neinlocuit.


Eu nu inteleg unele persoane. Daca nu stiti ce insemna fondul de rulment si la ce se foloseste si cum este ordinea de incasare a datoriilor de ce raspundeti? Asemenea raspunsuri neavizate induc in eroare pe cei care intreba pe forum.
Iar ca se stranga fond de rulment nu trebuie sa va roage sau sa supuneti la vot vrem sa il sau nu vrem sa contribuim, este o obligatie a proprietarilor de al constitui pentru plata in avans a facturilor. La scara blocului putin cunosc legislatia dar fiecare are dreptate.
Presedintele trebuie sa se ocupe de restantieri. Nu aveti presedinte?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
ceau, utilizator
Fondul de rulment ar trebui sa fie ceva asemanator capitalului social la un SRL. Fara un capital social de 200 de lei firma nici nu este inregistrata. Acum, chiar legislatia este deficitara. Denumirea de "fond de rulment" este nefericita...

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)