avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incheiere de sedinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incheiere de sedinta

Intr-un proces in care am cistigat la fond dar astept sentinta si motivarea instantei de peste 5 luni pot cere o copie dupa incheierea de sedinta? Doamna de la arhiva mi-a spus ca nu. Are dreptate? Sa trimit o astel de solicitare prin posta recomandata? si apoi trebuie sa ma duc s-o ridic personal? Care e procedura in acest sens? Multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:22, 22 Octombrie 2014
Depuneti o cerere de urgentre a redactarii sentintei.
Arhiva are dreptate, nu puteti cere inchierea pentru ca nu exista. Proesul se termina prin document numit sentinta sau decizie, iar accea in cazul dvs. nu este inca scrisa = radactatata = motivata. Puteti cere urgentarea motivarii, cum vi s-a spus mai sus.
Motivarea nu o puteti afla decat dupa redactarea sentintei.

Dar puteti cere un certificat de grefa care cuprinde solutia pronuntata de instanta.
In functie de cum s-a pronuntat instanta vi se comunica sau nu Asa ca chiar daca se redacteaza vi se comunica sau nu
De ce nu incercati sa vorbiti cu grefierul?

Alte discuții în legătură

Motivare sentinta tiberiucezar tiberiucezar Bun aziua Sentinta de divort s-a dat pe data de 05 oct 2011 dar nu s-a motivat pana acuma. Ce se poate face in aceasta situatie? (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Motivarea sentintei salsa salsa Am fost parte intr-un proces de uzucapiune care sa incheiat in 26 oct. 2011, urmand a se da sentinta. Sa amanat pronuntarea pe 2 noem. apoi pe 9 noem.cand sa ... (vezi toată discuția)