avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea coproprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea coproprietarului

Buna ziua,
Am impreuna cu fostul sot un credit pentru un apartament luat prin prima casa si vrem ca el sa nu mai apara ca si copropietar pentru ca doreste sa isi faca un alt credit,problema este ca pentru acest lucru ni s-a spus de la cadastru ca trebuie sa facem partajul(care ar costa destu de mult),nu exista alta posibiltate tinand cont ca noi ne-am inteles in privinta apartamentului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 21 Octombrie 2014
Nu exista. Orice intelegere cu privire la apartament poarta numele e partaj si trebuie sa treaca prin etapele costisitoare de consfintire.
V-ati inteles, insa trebuie sa stie si altii cum v-ati inteles, sa fiti "intelesi" si in acte.
Numai cu acordul bancii faceti partajul si cu acordul bancii veti prelua si creditul in acte.. veti umbla dupa aprobari si pe la Fondul de garantare..
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediere in cazul unui apartament cu prima casa ContSters291835 ContSters291835 buna. am divortat de o luna de sotia mea si acum urmeaza sa facem partajul unui apartament luat prin prima casa.la toti notarii care am fost mi-au cerut acord ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)