avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare somer si pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare somer si pensionar

Buna ziua, angajatorul doreste sa angajeze doua persoane din somaj si un pensionar cu data de 01.11 am urmatoarele nelamuriri respectiv rugamintea de a ma ajuta cu:
1 baza legala de angajare a acestor persoane? Din cate stiu nu ii poate angaja cu mai mult de 4 ore pe zi,este corect?
2. Pana acum societatea nu a avut salariat, voi depune declaratia 010 de mentiuni pana in 10.11 sa pot face si D112 si pana in ultima zi a lunii acesteia trebuie sa fac CIM si sa transmit revisal, nu?
3. Pt revisal nu avem parola, cat dureaza pana o primim daca o solicit in 27 sau trebuie transmise plimele angajari personal pe suport hartie su CD?
Multumeac frumos de ajutor!
Cel mai recent răspuns: anomarairam , utilizator 16:26, 22 Octombrie 2014
1 baza legala de angajare a acestor persoane? Din cate stiu nu ii poate angaja cu mai mult de 4 ore pe zi,este corect?


Baza legala : Codul Muncii
Pot fi angajati cu c.i.m. cu timp partial sau cu norma intreaga , exceptie pensionarul de gradulII de invaliditatea care nu poate fi angajat decat cu c.i.m. cu timp partial de cel mult 4 ore/zi.

In situatia persoanei care este in somaj :
- daca angajarea se face cu c.i.m.pe durata determinata de cel mult 12 luni ,plata indemnizatiei se va suspenda pe durata existentei c.i.m.

- daca angajarea se face cu c.i.m.pe durata determinata de mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata , plata indemnizatiei va inceta.


3. Pt revisal nu avem parola, cat dureaza pana o primim daca o solicit in 27 sau trebuie transmise plimele angajari personal pe suport hartie su CD?
Multumeac frumos de ajutor!


La infiintarea unei societati, primul contract de munca se depune la Inspectoratul Teritorial de Munca, impreuna cu Registrul Salariatilor in format electronic.
Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (REVISAL), insotit de o adresa de inaintare semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, se depune la sediul inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala persoanele fizice sau juridice isi au domiciliul, respectiv sediul.
Pentru prima depunere la sediul inspectoratului teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, adresa de inaintare este insotita de o copie a certificatului de inmatriculare - in cazul angajatorului persoana juridica, respectiv o copie a actului de identitate - in cazul angajatorului persoana fizica.
Transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca se face pe suport CD, discheta 3,5 inch/1,44 MB sau medii de stocare USB cu sistem de fisiere FAT/FAT32.

Obținerea parolei pentru transmiterea online a REVISAL-ului de către angajatori se face la sediul ITM în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, în baza prezentării următoarelor documente:
a) solicitarea scrisă pentru eliberarea parolei (model anexat);
b) împuternicire semnată şi ştampilată de angajator, în cazul în care persoana care solicită obținerea parolei este alta decât reprezentantul legal al angajatorului;
c) copia certificatului de înmatriculare al angajatorului;
d) copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Parola se elibereaza pe loc dupa depunerea primului registru la ITM.

Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc foarte mult de ajutor!
Inca o intrebare am: angajatii vor si pe perioada nedeterminata cu 4 ore pe zi.In cazul acesta somerii isi pierd sonajul, iar pensionarii primesc in continuare si pensia? Am inteles corect?
Multumesc!
Ati inteles corect.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca/revisal firma nou infiintata gianina stanescu gianina stanescu buna ziua. avem o firma nou infiintata in domeniul transporturilor. sotul meu este administrator si doreste sa se angajeze ca manager de transport, part time. ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru a angaja un salariat pe pfa duclad duclad Buna ziua, Care sunt pasii necesari pe care trebuie sa-i fac pentru a angaja un salriat pe PFA (vezi toată discuția)
Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)