avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Modificare declaratie 099
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Modificare declaratie 099

Buna ziua, am infiintat o firma in 2009 si neavand activitate pana in luna septembrie 2014, de la finante dupa 6 luni de declaratii pe 0 m-au scos din evidenta lor, acum cand am vrut sa reincep activitatea mi s-a spus ca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa completez declaratia 099. Problema e ca eu vreau sa fiu neplatitor de tva caci prestez doar servicii la persoane fizice si nu ma avantajeaza cu tva plus ca am bifat in declaratia 099 " trimestrial" si mi s-a spus la ANAF ca pot trece din nou ca neplatitor tva doar din trimestrul viitor adica perioada 1-10 Ianuarie. Azi 21-10-2014 mi s-a eliberat Certificatul de inregistrare in scopuri de tva. Intrebarea mea este daca se poate face modificare la declaratia 099 ( in loc de trimestrial sa trec lunar) sau daca mai este vre-o varianta sa trec cat mai repede ca neplatitor de tva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marianasandu2000 , utilizator 14:37, 30 Ianuarie 2015
Lunar treceti doar daca ati facturat peste 100.000 euro.
Neplatitor treceti prin depunerea unei declaratii la anaf( in ianuarie)
in aceeasi situatie ma aflu si eu doar ca un pic mai veche :)
am fost cu 099 la administratie si nu au m-au primit intrucat nu aveam constatator, declaratie ca nu am avut activitate, declaratie ca voi avea activitate in luna urmatoare, etc .
Impreuna cu 099 am vrut sa depun si 096 sa scot firma de la tva . Am procedat astfel intrucat pe perioada cat ai tva-ul anulat pe art. 153 alin 9 (nu ai avut activitate 2 trimestre, in cazul meu 2 ani ) daca emiti facturi fiscale colectezi fara sa deduci si depui decont 311 .
Raspunsul celor de la Anaf a fost ca nu se poate , ca am depasit 180 zile de la anulare cod TVA si 096 nu-l pot depune ca am fost odata neplatitor (atentie neplatitor pe art. 153 alin 9) si nu mai pot depune 096 , voi ramane platitor de tva pe veci "daca aproba ,dar nu crede , ma repet am depasit 180 de zile de la anulare" cu alte cuvinte voi colecta fara sa deduc nimic .
exista vreo solutie in cazul acesta sa "scap" de TVA sau singura sansa este sa inchid firma si sa deschid alta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva anulat felisana felisana Firmei i-a fost anulat codul de tva cu data de 01.08.2012 pentru nedepunere deconturi. Din pacate am depus 099 dupa cele 180 de zile, am facut toate ... (vezi toată discuția)
Anularea inregistrarii in scopuri tva Mihaelasta Mihaelasta Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un srl caruia in anul 2012 i s-a anulat inregistrarea in scopuri tva conf art.153 C.F.,in luna decembrie am ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)