avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM de drept vs. concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM de drept vs. concediu medical

Am o nelamurire: daca la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata la cerere angajatul este in concediu medical, se poate desface CIM cu art. 56 lit d C Muncii, sau trebuie sa astept pana se intoarce din concediul de boala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:24, 27 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
dupa cate stiu eu in timpul suspendarii contractului (medical) nu se poate inceta in nici un fel cim, se poate inceta cu prima zi de revenire din concediul medical.
Incetare CIM cu art. 56 lit d C Muncii este o incetare de drept, in consecinta, la data la care Casa de Pensii va transmite decizia, CIM inceteaza indiferent de starea sau conditia angajatului.Si oricum de la el nu e nevoie de nici o semnatura...
Este o situatie identica cu incetarea de drept la expirarea termenului unui contract pe perioada determinata, care are 'prioritate' in fata existentei unui concediu medical.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
1. Colegii mei au dreptate.
2. Fiti atent sa platiti din certificatul medical numai zilele pana la incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art.56 lit c cm Antoanela Geaman Antoanela Geaman Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. Salariatei X i se inceteaza cim conform art.56 lit c) fara a avea comunicata deciza de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)