avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare nedepusa in termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare nedepusa in termen

Buna ziua,
Am primit o comunicare la care trebuia sa punem intampinare in 25 zile. Dintr-o eroare nu am facut-o. Acum, termenul de judecata este pe 03.11. Putem pune intampinare fara sa administram probe, sau trebuie sa depunem numai note de sedinta? Sau exista si o alta solutie?
Cel mai recent răspuns: Marinelag , utilizator 13:27, 23 Octombrie 2014
Sanctiunea "finala" pentru ca nu ati depus intampinarea in termen este ca nu mai puteti propune probe si nici invoca exceptii (adica puteti, dar sanse sunt ca vor fi respinse ca urmare a decaderii).
In rest, sustinerile in afara de probe si exceptii, le puteti exprima prin note scrise / note de sedinat sau chiar concluzii scrise (daca anticipati ca primul termen este si ultimul).
Mie mi se pare mai corect sa denumiti inscrisul "note" si nu intampinare. Daca il denumiti intampinare, oricum va fi recalificat, dar mai dati ocazia si la discutii inutile daca este sau nu o adevarata intampinare (oricum nu e, de ca sa mai incarcatis edinta si cu asta).
Va multumesc frumos!
Pot fi depuse note de sedinta.( instanta de judecata poate recalifica intampinarea , ca fiind note de sedinta ).

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea intampinarii dupa expirarea termenului de depunere ElenaCadar ElenaCadar Se mai poate depune intampinare dupa expirarea termenului de depunere? Am dat in judecata pentru custodie pe tatal copilului meu si a avut termen pana astazi ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa timpuriu timpuriu sunt apelant si dosarul se afla in fata primului termen ,la acest termen se v-a face (ce-l mai probabil) si expunerea verbala eu din diferite motive nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua apel partaj.daca avocatul meu nu a depus intampinare ... Sfle Sfle Buna ziua Apel partaj.Daca avocatul meu nu a depus intampinare la apel mai pot depune intampinare si propune martori, mentionez ca primul termen a fost ... (vezi toată discuția)