avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara bebelus de 700 grame
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara bebelus de 700 grame

Am nascut un bebelus de 700 grame.Copilul a fost recunoscut de tatal sau,iar dupa o luna ne-a abandonat.Acum are varsta de 11 luni.Noi nu am fost casatoriti.Copilasul s-a nascut in Arad,iar domiciliul meu este in Alba Iulia.Am decis sa ramanem aici pentru binele copilului,s-a nascut la 26 saptamani,5 luni si jumatate.
Tatal nu a contribuit pana acum cu absolut nimic la cresterea bebelusului,iar costurile pentru ingrijirea unui prematur sunt extrem de maaari.Intrebarile ar fi urmatoarele:
1)As putea inainta un proces pentru stabilirea pensiei alimentare aici,in Arad?
2)Am pastrat bonurile,chitantele,facturile care le-am platit pana acum pentru ingrijirea lui.As putea sa am pretentii si sa cer sa-mi plateasca si o parte din banii astia?
3)Am fost la foarte multi medici,spitale,recuperari etc.Va conta asta?Mentionez ca de aceea nu am reusit sa inaintez pana acum un proces-din lipsa de timp.
4)Cat ar dura procesul?
5)El e sofer de TIR.Nu as vrea sa ma plimb cu bebelusul prin Alba Iulia,as putea sa fac cumva sa imi rezolv problemele de aici?Sa imi fac mutatia?Sau?
Cel mai recent răspuns: IAndrada , utilizator 01:42, 2 Noiembrie 2014
In functie de intresul copilului. Puteti demonstra ca e in interesul copilului sa exercitati doar dvs autoritatea parinteasca? Au fost cazuri in care n-ati putut actiona spre binele copilului din cauza ca tatal s-a opus? (ma tem ca nu, mai ales la un copil atat de mic ce si-a petrecut toata viata in spital)
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
mirebire, utilizator
La externarea din maternitate a fost nevoie de filmul lui de la plamani. Mi-a zis clar ca nu vrea sa se prezinte. Am reusit sa-l externez datorita medicului sef de sectie. Plus ca a refuzat sa-mi acorde copia dupa C.I.pentru dosarul cu alocatie,cat si pt indemnizatia crestere copil. Nu se pun astea in tema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bebelus prematur nascut la 5 luni si jumatate IAndrada IAndrada Am trait cu un baiat in concubinaj. In urma concubinajului,s-a nascut un baietel in data de 2 dec 2013.Baietelul s-a nascut prematur,la 25 saptamani,cu o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ramona 2010 Ramona 2010 BUNA SEARA, Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, etc rodicapricop rodicapricop Buna ziua. Intrebarea mea este legata de pensia alimentara pe care copilul meu (o fetita) o primeste de la tata. Divortul s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)