avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit pe profit pe 2007 si 2008
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit pe profit pe 2007 si 2008

Impozitul pe profit aferent anul 2007 al societatii comerciale cu capital 100% de stat a fost platit la bugetul local.La fel s-a procedat si cu cel din anul 2008.
In urma controlului DGFP s-au calculat majorari de intarziere pentru neplata impozitului la bugetul de stat.

Exista posibilitatea neplatii acestor majorari???Se pot contesta aceste majorari in instanta???Care este procedura???
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:26, 27 Mai 2009
Fireste ca se pot contesta in instanta aceste majorari, iar procedura este cea a conteciosului administrativ.
ARTICOLUL 125 Cod procedura fiscala
Inlesniri la plata obligatiilor fiscale


(1) La cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia, inlesniri la plata, in conditiile legii.
De contestat se poate contesta dar nu vad care ar fi baza contestatiei, in fond greseala este a dumneavoastra , dupa parerea mea, banii fiind virati in alt cont iar bugetul de stat , respectiv ordonatorii de credite care se ocupa cu distribuirea sumelor colectate au fost lipsiti de aceste sume o anumita perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate cu datorii catre anaf bogdaner bogdaner Buna ziua.As dori sa flu de la dumneavoastra daca se poate obtine din partea ANAF-ului o re-esalonare a datoriilor rezultate din impozite, taxe, amenzi, ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)
Impozit RazvanPopa RazvanPopa Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici ... (vezi toată discuția)