avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... After school
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

After school

buna ziua tuturor,intentionez sa deschid afther school. Ce avize sunt necesare pentru aceasta activitate? Spatiul in care se va desfasura este inchiriat cu contract.
Mentionez ca am un ONG cu obiect principal de activitate sustinerea sportului si culturii. Mai este nevoie de adaugare cod CAEN pentru activitate specifica afther school?
Autorizatii?
Personalul calificat poate fi angajat cu contract de munca sau doar voluntar cu contract de voluntariat? Acesta se inregistraza , unde?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:24, 25 Octombrie 2014
Buna ziua,
Codurile CAEN necesare pentru infiintarea unui afterschool sunt:
8891 - Activitati de ingrijire zilnica pentru copii
5610 - Restaurante (avand in vedere servirea mancarii)
5590 - Alte servicii de cazare (in caz ca doriti sa includeti somnul in programul de after-school)
8559 - Alte forme de invatamant
8552 - Invatamant in domeniul cultural
Actele necesare pentru infiintarea afterschool-ului sunt: carte de identitate; dovada care sa ateste dreptul de proprietate; dovezi privind efectuarea varsamintelor subscrise de catre asociati la capitalul social; specimenele de semnatura autentificate notarial ale administratorilor.
Personalul poate fi angajat cu contract de voluntariat, cu P.F.A sau cu contract de prestari servicii.
La ONG-uri nu se trec in statut coduri CAEN, si oricum toate ONG au cam acelasi cod CAEN nespecific unui anumit domeniu, indiferent de domeniul in care activeaza... Nu e ca la SRL-uri... Trebuie insa ca acele activitati sa se incadreze in scopul, obiectivele si mijloacele statutare.... daca acum din statut rezulta doar activitate sportiva si culturala, e cu semnul intrebarii daca se poate face after school... ar trebui completat statutul... dar nu trebuie trecut niciun cod CAEN... Daca serviciile de afterschool vor fi prestate contra cost, e discutabil daca personalul aferent poate activa pe baza de voluntariat.... mai normal ar fi sa fie salariat. Contractul de volutnariat se face de regula pentru activitatea non-profit ( si se inregistreaza doar intr-un registru intern al ong-ului), daca e pentru activitati economice va ridica probabil suspiciuni serioase in ochii ITM-ului si organului fiscal... Pe aspectele ce nu tin de legislatia ONG ci de cea de invatamant si de protectia drepturilor copilului si de autorizari nu ma pronunt ca sunt off-topic pe sectiunea asta de forum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere afterschool in propria casa. clauddumbr clauddumbr Ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi deschide un afterschool in propria casa. (vezi toată discuția)
Infiintare after school (srl) Tashatamas Tashatamas Buna ziua tuturor, Intentionez sa infiintez un after school (SRL) si as vrea sa confirm codul caen potrivit pt aceasta activitate- 8891 activitati ingrijire ... (vezi toată discuția)
Asociație de părinți adriana.carpine adriana.carpine Asociația de părinți a unei școli poate organiza activitatea after-school in scoala, încasand de la părinți bani sub forma de donații și ulterior sa ... (vezi toată discuția)