avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitare ajutor de încălzire locuință
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitare ajutor de încălzire locuință

Două studente, fără relații de rudenie între ele, având contract de comodat comun pe spațiu și reședința(viză de flotant) în apartamentul pentru care se face cererea:
1) Unde se trece adresa apartamentului pentru care se face solicitarea (la rubrica domiciu, deși diferă de domiciliul din C.I).?
2)Unde se trece cea de-a doua persoană și veniturile ei, dat fiind că formularul menționeză doar termenul familie?
3) În ultimile 3 luni, anterioare depunerii cererii, studentele nu au realizat niciun venit. Începând cu luna octombrie, până în luna ianuarie, una primește bursă de studiu, iar cealaltă de merit. Aceste venituri nu au caracter permanent. Se trec în cerere ca și venituri?
4)Pensia alimentară figurează în evidențele fiscale și se consideră venit cu caracter permanent(ex. băncile nu o consideră venit)
5) Fiind 2 persoane, se ia în calcul cuantumul de la familie sau cel de la persoană singură?

Mulțumesc pentru informații! Oriunde am întrebat, niciun funcționar nu a fost capabil de a da un răspuns coerent, care să difere de „Nu știu, vedeți și d-voastră pe site.”
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 26 Octombrie 2014
1-Se mentioneaza adresa de domiciliu unde exista viza de resedinta
2-Nu se trec veniturile mentionate
3-Fiind 2 persoane care nu fac parte din aceiasi familie,se mentioneaza 2 persoane fiecare cu sursa proprie financiara
La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale, cu excepţia alocaţiei pentru susţinerea familiei prevăzute de Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările ulterioare, a bugetului personal complementar prevăzut de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, a burselor de studiu şi a burselor sociale, a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială <<Bani de liceu>>, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi veniturile obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri în condiţiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se ia in calcul indemnizatia de veteran de razboi in acest caz? alexandraa2 alexandraa2 Buna seara, Indemnizatia de veteran de razboi se ia in calcul atunci cand se acorda ajutorul de caldura? Concret, vorbim de un veteran de razboi care are ... (vezi toată discuția)
Sunt îndreptățită să primesc și alocație complementară? Violeta M Violeta M Buna daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana n doi ani ,am dreptu si la alocatie complementara?Multumesc (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)