avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se ia in calcul indemnizatia de veteran de razboi in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se ia in calcul indemnizatia de veteran de razboi in acest caz?

Buna seara,

Indemnizatia de veteran de razboi se ia in calcul atunci cand se acorda ajutorul de caldura?

Concret, vorbim de un veteran de razboi care are o pensie de 1000 lei, dar cumuland cu indemnizatia de veteran, trece de acel prag stabilit de primarie, de 1080 lei - pana la care se ofera ajutorul de caldura.

Vreau sa stiu daca venitul care se ia in calcul in acest caz este numai cel provenit din pensie, sau se adauga si acea indemnizatie, independent de pensie, si se depune si ea la dosar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 5 Noiembrie 2015
1. Cititi pe:
[ link extern ]

2. Acolo scrie:

"La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale, cu excepţia alocaţiei pentru susţinerea familiei prevăzute de Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările ulterioare, a bugetului personal complementar prevăzut de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare, a burselor de studiu şi a burselor sociale, a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială <<Bani de liceu>>, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi veniturile obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri în condiţiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, cu modificările şi completările ulterioare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt îndreptățită să primesc și alocație complementară? Violeta M Violeta M Buna daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana n doi ani ,am dreptu si la alocatie complementara?Multumesc (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor de încălzire locuință dianagrigorescu dianagrigorescu Două studente, fără relații de rudenie între ele, având contract de comodat comun pe spațiu și reședința(viză de flotant) în apartamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)