avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigii intre proprietari din acelasi imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigii intre proprietari din acelasi imobil

Sintem trei proprietari intrum imobil cu trei etaje. Mentionez ca anul de constructie al imobilului este 1935. Eu sint proprietar de 18 ani, ceilalti doi au cumparat restul imobilului de circa 3 ani. Banuiesc ca ceilati doi sint samsari imobiliari pentru ca timp de trei ani nu locuieste nimeni in acele apartamente, le lasa pur si simplu sa se degradeze. Mi-au facut o oferta sa vind apartamentul meu si nu am fost de acord. De atunci au inceput sicanele ( nu mai avem nici apa curenta nici caldura ) M-au amenintat ca urmeaza sa faca consolidari si reparatii exterioare la fatada care ar costa o avere iar eu voi fi obligat sa particip cu cota mea indiviza la aceste cheluieli. Ma pot intradevar obliga la aceste cheltuieli in conditiile in care eu nu consider o consolidare a imobilului imperios necesara iar renovarea fatadei nu o consider o prioritate ?
Cu multumiri si astept raspunul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:22, 27 Octombrie 2014
Va confruntati cu o situatie delicata,mai ales ca la nivelul imobilului de locuit in comun nu este infiintata asociatie de proprietari,respectiv deciziile referitoare la executarea de reparatii,consolidari,imbunatatiri,trebuiesc luate de comun acord de catre toti locatarii
Temeinicia cererii unei eventuale
consolidari si reparatii exterioare la fatada
,legal,pot fi acceptate numai in baza unuei expertize tehnice a imobilului
nu mai avem nici apa curenta nici caldura

Cine este titular al contractului de furnizare utilitati ?
Nanubibanu a scris:
M-au amenintat ca urmeaza sa faca consolidari si reparatii exterioare la fatada care ar costa o avere iar eu voi fi obligat sa particip cu cota mea indiviza la aceste cheluieli. Ma pot intradevar obliga la aceste cheltuieli in conditiile in care eu nu consider o consolidare a imobilului imperios necesara iar renovarea fatadei nu o consider o prioritate ?

Da, va pot obliga sa participati la cheltuielile privind consolidarea insa doar in baza unei hotarari judecatoresti care cu siguranta va necesita o expertiza tehnica cu privire la necesitatea acestei reparatii generale. La fel de bine, prin hotararea judecatoreasca se poate stipula ca nu este nevoie de consolidare, in functie de cum va aparati dvs. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)
Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari aleahimmih aleahimmih Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari? Asociația ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)