avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

DACA TATAL E DECEDAT DIN 1995 si nu sa dezbatut nici o mostenire, mama poate vinde apartamentul fara semnatura copiilor?Ei fiind 5 copii .
Atunci veti ajunge sa instanta sa va judecati.
Orice se poate in cazul expus.
Se poate ca doar unii sa mai mosteneasca iar altii sa ramana pe dinafara...
Daca apartamentul a apartinut ambilor parinti atunci mama are un drept de 50% din acesta partea sa, plus 1/4 din partea sotului. Copiii vor mosteni 3/4 din 1/2. Mama poate legal sa vanda doar unui copil partea sa de 50% iar asupra cotei de 1/4 mostenita de la sot va putea dispune dupa dezbaterea succesiunii.
Intrucat mostenitorii nu se inteleg cu privire la cotele lor si ce poate mama sa vanda sau nu, solutia este sa solutionati divergentele in instanta promovand actiune de partaj succesoral.
Mult succes.
av.Mihaela Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Trebuie sa fac o succesiunea dupa ambii parinti. Mama mea a murit acum 10 ani iar tatal in dec 2013. Dupa mama succesiunea este realizata insa ... (vezi toată discuția)
Mostenire: cota sotului supravietuitor marinica71 marinica71 din prima casatorie(cea cu mama mea)tatal meu are doi fii,cei doi achizitionand un apartament.mama decedeaza iar dupa 4 ani tatal se recasatoreste legal.cea de ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de a vinde un apartament cand sunt mai multi proprietari ciprianpaul ciprianpaul am urmatoarea situatie si as vrea un raspuns si un sfat in acelasi timp: locuiesc impreuna cu sotia mea si cu cei doi copii ai nostrii intr-un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)