Buna ziua ! Anul acesta am dat examenul de acces la CECCAR - pt. expert contabil, si vreau sa stiu daca am voie deja sa fac contabilitate la firme.
Multumesc !
Puteti fi putin mai concret si sa indicati articolul care interzice economistilor care au luat examenul de acces sa tina evidenta contabila ca si contabil-sef, angajat cu C.I.M.? :)
Intrebarea initiala nu mentiona ca sunteti angajat, ci daca va puteti folosi de calitatea de expert contabil. Si deci nu va puteti folosi de aceasta calitate pana nu aveti autorizarea definitiva data de CECCAR, dupa etapele mentionate in raspunsul meu de mai sus.
Daca doriti sa va angajati ca si contabil sef cu CIM, avand in vedere ca aveti studii superioare economice, puteti, nu are legatura cu examenul CECCAR. Legea 82/1991:
Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii respective. (2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România