avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in faliment

Buna ziua,
am o firma care este in faliment. Cat dureaza procedura pana se pot scoate la licitatie bunurile firmei? Eu am declarat falimentul din august si pana la momentul de fata nu sa intamplat nimic. Datorita liniei de credit pe care o am la banca am fost instiintata ca datoria va trece in raspunderea mea ca si administrator si risc sa imi fie vandute bunurile personale pt acoperirea datoriei. Lichidatorul judiciar care se ocupa de cazul meu este foarte evaziv si nu imi spune niciodata concret care sunt pasii si cand se vor scoate la licitatie bunurile ca sa poata fi acoperita datoria bancii. Banca poate pune sechestru pe bunurile mele inainte ca licitatia sa aiba loc si sa isi recupereze banii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandrapetrescu , utilizator 15:07, 28 Octombrie 2014
daca sociatatea are active intai se vor lichida acestea iar daca dupa lichidare raman debite se poate atrage raspunderea administratorlului in conditiile legii insolventei. mergeti cu un specialist si consultati dosarul de la instanta si vedeti ce este acolo, daca nu va lamureste lichidatorul.
Da, eu stiu treaba asta dar inca nu a avut loc licitatia pt a fi scoase la vanzare bunurile. Exista si un cumparator dispus sa plateasca si sa cumpere tot ceea ce este acolo, dar lichidatorul a spus ca asta nu este posibil trebui sa exista neaparat o licitatie chiar daca pretul oferit de potentialul cumparator ar acoperi toate datoriile. Eu stiu ca exista lege si se poate face prin cumparare directa cu acordul creditorilor....el spune ca nu. In momentul de fata nu au fost evaluate bunurile care exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar, garantie si insolventa cafea1 cafea1 Buna. O prietena de-a mea a contactat 2 credite bancare de la 2 banci separate, x si y in numele societatii comerciale pe care o infiintase, in vederea ... (vezi toată discuția)
Lichidare silwiu71 silwiu71 Fratele meu a avut o S.C. în baza căreia a făcut un împrumut la bancă, girând atât apartamentul său (care era pe S.C.) cât şi pe al meu (pe persoană ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar perva maria daniela perva maria daniela Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii ... (vezi toată discuția)