avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai pot sa atac o hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai pot sa atac o hotarare definitiva?

Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca nefondata.Am facut apel .mi s a intamplat la fel ,doar ca acum scrie ca actiunea este definitiva ,Asta insemna ca nu am dreptul la recus ? Ce cai de atac as mai avea ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:59, 24 Ianuarie 2015
freeelis a scris:

ynocentta a scris:

Daca caile odinare au fost epuizate,nu mai aveti cai de atac


Exista cai de atac extraordinare.

Nu am contestat existenta cailor extraordinare in cauzele civile
In cazul plangerilor contraventionale in care instanta de fond si cea de recurs s-au pronuntat prin hotarari defavorabile contravenientului,nu se mai justifica apelarea la caile extraordinare

@ ynocentta

Doamnă, mă văd nevoită să repet pentru că văd că scrieți despre instanța de recurs: hotărârile pronunțate în cauze având ca obiect plângeri contravenționale și care au fost introduse pe rolul instanței după 15 februarie 2013 se atacă cu apel, nu cu recurs. În speța de față avem o astfel de plângere, întrucât hotărârea pronunțată în calea de atac este definitivă (potrivit vechiului Cod, aceste hotărâri erau irevocabile).

Este inexactă afirmația dvs. potrivit căreia nu se mai justifică apelarea la căile extraordinare de atac în situația în care instanța de fond și cea care a soluționat calea de atac au pronunțat hotărâri defavorabile. Eu am scris altceva în mesajul meu. Dacă doamna care a deschis această discuție nu a fost legal citată pentru termenul la care s-a pronunțat instanța de apel și nici nu a fost prezentă în sala de ședință, atunci poate promova contestație în anulare.
A existat totusi ce atac RECURS ,l sant citata pe 6 martie .Intrebarea me este urmatoarea ;
La acest moment as vrea sa renunt la judecata si sa predau carnetul cat mai repede .Cum as putea face asta ,auzeam caa e nevoie de hotarare a instantei cu care sa ma prezint sa il predau .Pot face acest lucuru inainte de proces? Daca nu ,macar imediat dupa 6 martie cand ma voi prezenta si voi spune ca renunt la recurs ,pot primi hotararea imediat sau in cateva zile ?
mariazet45 a scris:
A existat totusi ce atac RECURS ,l sant citata pe 6 martie

Faptul că ați declarat o cale de atac nepermisă de lege nu schimbă legea. Recursul dvs. va fi respins ca inadmisibil. Instanțele au primit acest recurs și au stabilit un termen în vederea discutării lui pentru că așa le obligă legea să facă. Primirea recursului și stabilirea unui termen în vederea discutării lui nu îl transformă într-o cale de atac prevăzută de lege.

Veți trimite la instanță o cerere de renunțare la recurs. Instanța va lua act de cererea dvs. la termenul din 6 martie 2015. Nu puteți primi hotărârea imediat și nici în câteva zile. Rapiditatea cu care ea va fi redactată depinde de gradul de încărcare a instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Contestația în anulare divort noriszah noriszah Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort? (vezi toată discuția)