avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulul pensiei cu salarul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulul pensiei cu salarul

A trecut data de 17.10.2014,cand v-a aproba Basescu modificarea legii 329/2009?
Cel mai recent răspuns: dia_dum , utilizator 09:57, 2 Noiembrie 2014
Legea nr. 134/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 753 din 16 octombrie 2014.

Articol unic :
Litera c) a articolului 1 şi capitolul IV "Măsuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, în scopul reducerii cheltuielilor bugetare", cuprinzând articolele 17-26, din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 761 din 9 noiembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

Legea a intrat in vigoare de la 19.10.2014
Va multumesc pentru raspuns.As dori o lamurire concreta pentru cazul meu.Sunt profesor si m-am pensionat in iunie 2014 la limita de varsta.Pentru anul scolar in curs am depus dosar pentru plata cu ora si am luat jumatate de norma pentru a nu depasi baremul,conform legii lui Boc.Cu ce ma ajuta aceasta lege in acest an scolar? Se poate aplica in cazul meu? Pot beneficia de sporurile salariale cuvenite pentru acea jumatate de norma? Va multumesc!
Legea in cauza nu se refera la sporuri , ci doar la faptul ca persoanele pensionate, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul din sectorul bugetar, fara a mai exista vrei restrictie legala.

Pana la intrarea ei in vigoare,
beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizau venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, puteau cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depasea nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Dupa intrarea ei in vigoare, beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate, indiferent de nivelul acesteia .
Va multumesc! M-am lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare salariu cu pensia limita de varsta melaniadomnea melaniadomnea daca exista posibilitatea cumularii pensiei la limita de varsta cu salariul unui functionar public in cond in care pensia nu depaseste salariul brut pe economie (vezi toată discuția)
Continuare activitate tif tif Buna ziua, Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu vioadel vioadel Care mai este prevederea legala privind cumulul pensiei (pensionar militar) cu salariul la o societate bugetara? (vezi toată discuția)