Joha a scris:
Înseamnă ca nu știți cu adevărat ce e liniștea.....poate o sa o descoperiți insa nu postând asemenea probleme false ......
Nu e o falsa problema, e cat se poate de reala. Am mai vorbit noi pe-aici pe undeva de manualul de religie si de cat e de aiuristic facut. Scopul pare sa fie pregatirea copiilor pentru inghitirea nedigerata a oricaror povesti sau povestiri tiparite cu litere mici pe hartie subtire or la scoala nu asta ar trebui sa faca, ci sa invete sa gandeasca. Cand pui astfel de povesti in manual mi se pare clar ca scopul autorilor nu a fost dezvoltarea gandirii ci prezentarea lor ca fapte. Si asa ajungem la intrebarile de mai sus:
Care sunt dovezile dvs. ? De ce alegeti sa "incadrati" aceasta istorisire biblica in realitate ? Nu e doar o simpla "poveste"?
Incadrarea in realitate au facut-o autorii manualului, eu asa cred. Spui
manual unui scolar de a II-a, spui
Constitutie unui avocat. Asta e problema, in opinia mea. Daca tot s-a introdus religia in scoli ar fi trebuit sa fie prezentata ca o poveste frumoasa, urmand ca mai tarziu copilul care a dobandit discernamant sa citeasca Biblia si sa aleaga ce devine: ateu, sceptic, persoana religioasa ori bigot.