avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident sub influenta bauturilor alcoolice

buna ziua .. am avut un accident saptamana trecuta si am fost depistat cu o alcolmie de de 0,33 in aerul expirat precizez ca accidentul este din vina mea pentru neacordare de prioritate, in urma accidentului a fost o persoana cu rani usoare care a refuzat sa fie transportata la spital .. ce mi se poate intampla.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 20:53, 29 Octombrie 2014
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata;
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depasirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat în exercitarea atributiilor de serviciu;
g) nerespectarea prevederilor art.79 alin.(2).

.(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;

b) conducerea vehiculului cu defectiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de directie, constatate de politia rutiera împreuna cu specialistii Registrului Auto Român;
c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune;
d) nerespectarea dispozitiilor prevazute la art.35 alin.(3);
e) depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.
in afara de retinerea permisului si de dosarul penal , cea mai mare problema o sa fie reparatia masinii celuilalt implicat in accident .
RCA-ul si CASCO-ul dumneavoastra nu mai sunt valabile, deci va trebuii sa suportati service-ul din buzunar.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ... Oprea sara17 Oprea sara17 Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 ... (vezi toată discuția)
Neoprirea la agentul de circulatie. CGSebastian CGSebastian Etapele sunt urmatoare: Deplasandu-se pe drumul A, conducatorul X ruleaza cu o viteza peste limita maxima admisa, din fata sa vine o masina a politiei dotata ... (vezi toată discuția)
Accident - neacordare prioritate sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum ContSters306266 ContSters306266 Buna ziua , Ma numesc Alexandru si doresc sa stiu care sanctiuni sau amenzi sunt mai \\"potrivite\\" pentru un accident unde trebuia sa cedez prioritatea ... (vezi toată discuția)