avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi neplatite de fostul proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi neplatite de fostul proprietar

Buna ziua,
Recent am achizitionat un apartament prin Prima Casa si fostul proprietar avea facturi neplatite la apa si canalizare. Aici unde am cumparat facturile de apa si canal vin nominal.. Restanta este de vreo 2500 de lei. In contractul de vanzare-cumparare am specificat ca toate facturile restante revin in raspunderea vanzatorului, nu a mea si a chiar am dat un termen de 30 de zile sa le achite. Termenul a trecut de mult dar datoria nu a fost achitata.
Zilele trecute ma suna cei de la compania de apa si imi spun ca nu pot sa imi schimbe contractul pentru ca trebuie sa achit datoria. Au zis ca nu ii intereseaza ca nu am consumat eu, ca ei pe mine ma vor da in judecata ca acum eu locuiesc la aceasta adresa.
Este ok asa? Adica nu ar fi trebuit sa o urmareasca in instanta pe fostul proprietar? Mai ales ca el a beneficiat de un serviciu si nu a platit?
Ce este de facut?
Mentionez ca nu exista inca asociatie de locatari/proprietari dar actele sunt depuse la judecatorie si urmeaza sa se infiinteze una.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:01, 30 Octombrie 2014
In conditiile date ,cand
In contractul de vanzare-cumparare am specificat ca toate facturile restante revin in raspunderea vanzatorului,
,pentru iesirea din impas,va revine varianta sa achitati dvs debitul si initial sa notificati ex proprietarul cu obligatia achitarii obligatiei contractual asumate,sub sanctiunea suportarii solutionarii in instanta
Daca ex proprietarul nu isi asuma responsabilitatea sa achite facturile,aveti dreptul sa il actionati in instanta,inclusiv sa solicitati daune
Si sunt sanse sa castig? Adica chiar nu imi permit un proces lung si costisitor.. Eu credeam ca cei de la compania de apa trebuie sa isi recupereze datoria, nu eu..
Avand in vedere ca ati avut o intelegere cu fostul proprietar, intelegere pe care nu a respectat-o, dumneavoastra trebuie sa-l obligati, chiar prin instanta daca nu amiabil, sa-si respecte angajamentul.
Furnizorii poate nu au stiut ca se instraineaza apartamentul iar dumneavoastra cand ati cumparat trebuia sa verificati debitele catre toti furnizorii, sa-l obligti pe vanzator sa achite ori sa-i rretineti din pretul apartamentului sumele care sa acopere debitele.
Ce s-af fi intamplat daca ati fi avut o intelegere cu vanzatorul ca mai locuieste in apartament inca 6 luni dupa data semnarii actului de vanzare cumparare iar vanzatorul nu elibera apartamentul dupa acest termen? Ati fi actionat in asa fel prin instanta sau fara instanta, sa-l scoateti din apartament, nu!?
Asa procedati si acum. Obligati-l sa-si achite debitele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Am cumpãrat cu datorii sau fãrã? patrocle2012 patrocle2012 Buna ziua, Este vorba despre o chestiune complicată pentru mine (proaspăt proprietar de garsonieră) si, bănuiesc, simplă pentru cei ce activează in ... (vezi toată discuția)
Contract fara notar, plata restantelor ContSters87348 ContSters87348 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este legal ca noul proprietar al unui apartament sa fie obligat sa plateasca debitele lasate de chiriasul fostului ... (vezi toată discuția)