avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?

Buna ziua,
Din casatorie au rezultat 2 copii ,minori,de 4 ani sunt divortata, fostul sot plecand din tara si recasatorindu-se luand numele sotiei actuale. Eu am ramas in garsoniera cumparata impreuna, facand urmatoarea intelegere: el renuntand la partea lui din partaj cu conditia ca si eu sa nu-l fortez cu plata pensiei alimentare a celor 2 copii.
Acum eu vreau sa vand garsoniera si mi se cere un act (procura) prin care el este de acord cu vanzarea.Pana aici totul e ok.Imi trimite procura cu conditia ca si eu sa-i trimit un document oficial (cred ca prin notariat sau avocat) din care sa reiasa ca eu nu voi avea niciodata pretentii ptr.plata pensiei alimentare a celor 2 copilasi.
Intrebare: care sunt pasii si unde sa ma adresez ptr.obtinerea unui astfel de document?
Va multumesc mult
Pensia de intretinere poate fi stabilita oricand , recalculata, intrucat acest drept e unul fundamental al minorului, de care nu poate fi privat.

In primul rand eu nu vad ca doamna i-a privat pe copii de pensie, doar ca intretinerea se face in alt mod decat cel probabil stabilit de instanta. Pentru ca cei doi parinti nu au stiut la vremea partajului sa face actele altfel...

Cei doi copii folosesc locuinta care este in parte a tatalui, nu stiu care ar fi valoarea chiriei pentru o astfel de locuinta pentru partea sotului, dar macar in parte intretinerea se asigura. Nu in bani, ci in natura, dar nu vad vreo problema.
Bine, chestiunea este temporara...
Saru'mana,
Legat de partea din imobil a ex-sotului de care se folosesc copii, oare nu s-ar putea ca intre cei 2 parinti sa se incheie un act/acord/procura/ prin care sa se mentioneze ca renunta la partea cuvenita in favoarea copiilor?
multumesc mult!
Instrainarea e posibila numai dupa sistarea starii de indiviziune , intrucat , sotii , neavand individualizata o cota parte, ideala , abstracta , din dreptul de proprietate , nu ar sti ce /cat sa instraineze.Astfel , dupa imparteala , unul/ ambii soti pot dona(sub rezerva faptului ca, in anumite cazuri , acesta e atacabila) / vinde copiilor cota parte din dreptul de proprietate .
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Se poate instraina fara partaj, atata timp cat instraineaza impreuna... nu crezi?

Doamna, ba vreti sa vindeti imobilul, ba ca sa ramana copiilor... nu inteleg exact care e scopul urmarit de dv. pana la urma...

Alte discuții în legătură

Impartiri de bunuri margaandreea margaandreea o prietena a divortat acum 15 ani dar nu au facut impartirea bunurilor adica o casa care este bun comun dar nu a platit pensie alimentare la cei 2 copii care ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)
Bun comun, cota parte alina240 alina240 Daca doi soti detin impreuna un apartament poate unul din ei sa-si vanda cota-parte inainte de a se stabili partajul si urmand a se stabili ulterior care a ... (vezi toată discuția)