avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie pe pensia de intretinere a minorului?

Buna ziua,
Din casatorie au rezultat 2 copii ,minori,de 4 ani sunt divortata, fostul sot plecand din tara si recasatorindu-se luand numele sotiei actuale. Eu am ramas in garsoniera cumparata impreuna, facand urmatoarea intelegere: el renuntand la partea lui din partaj cu conditia ca si eu sa nu-l fortez cu plata pensiei alimentare a celor 2 copii.
Acum eu vreau sa vand garsoniera si mi se cere un act (procura) prin care el este de acord cu vanzarea.Pana aici totul e ok.Imi trimite procura cu conditia ca si eu sa-i trimit un document oficial (cred ca prin notariat sau avocat) din care sa reiasa ca eu nu voi avea niciodata pretentii ptr.plata pensiei alimentare a celor 2 copilasi.
Intrebare: care sunt pasii si unde sa ma adresez ptr.obtinerea unui astfel de document?
Va multumesc mult
In mod cert , daca ambii isi dau acordul de vointa , sigur ca poate opera o instrainare a dreptul de proprietate .
Insa domnul , cu o relatare vaga ...aminteste de o cota parte ...cel putin eu asa am inteles....

"Legat de partea din imobil "- de unde m-am gandit ca se refera la vreo cota parte din dreptul de proprietate in devalmasie (care nu e individualizata, decat dupa imparteala).

:bow:
Saru'mana,

Doamna respectiva doreste sa vanda garsoniera si cu banii sa-si construiasca o casuta,ca fiecare copil sa aiba camera lui, avand fetita si baiat.
saru/mana
Atunci cei doi soti sa dispuna asupra unei modalitati de partaj .(chiar a instrainarii bunului comun).Daca exista buna invoiala , pretul obtinut va fi impartit corespunzator.In caz de disensiuni , poate exista un partaj judiciar, in care se va aprecia , cu orice mijloc de proba , contributia fiecaruia la regimul matrimonial de bunuri.
Dupa ce va fi sistata indiviziunea , fiecare dispune , dupa bunul plac , de pretul obtinut prin instrainare , impartit proportional.(oricand poate inceta aceasta stare de indiviziune)
Insa nu intotdeauna instanta de judecata are in vedere partajul prin vanzarea bunului comun (aceasta e prevazuta ca ultima modalitate la care se recurge , in functie de interesele partilor, se poate dispune, spre exemplu , chiar atribuirea bunului unuia dintre soti , cu obligatia de a plati sulta aferenta- o suma de bani care intregeste cota parte din dreptul de proprietate.)
Daca sotul nu va avea o pozitie contrara , se poate incheia o tranzactie in acest sens , care sa contina vointa partilor , de care instanta sa ia act.

Sa aveti in vedere aceste aspecte .Succes.;)
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc tare mult. Sper sa-si rezolve situatia. Va doresc mult succes tuturor,Saru'mana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartiri de bunuri margaandreea margaandreea o prietena a divortat acum 15 ani dar nu au facut impartirea bunurilor adica o casa care este bun comun dar nu a platit pensie alimentare la cei 2 copii care ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)
Bun comun, cota parte alina240 alina240 Daca doi soti detin impreuna un apartament poate unul din ei sa-si vanda cota-parte inainte de a se stabili partajul si urmand a se stabili ulterior care a ... (vezi toată discuția)