avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament

Buna ziua

Care ar fi procedura corecta in cazul in care, vreau sa cumpar un apartament?
As dori sa mentionez ca sunt persoana fizica, la fel si vanzatorul.

Multumesc
1. nu se plateste onorariu notarului pt a intabula.Notarul percepe taxa Cartii funciare pe care o varsa in contul ANCPI. Deci ati platit taxele d eintabulare. Prin legea notarilor , notarul are obligatia de a se ocupa de publicitatea imobiliara.
2. notarul, repet, nu are in subordine cartea funciara, nu el da termene, nu lucreaza el pe cartea funciara.
3. de ce sa faceti act aditional daca aceasta interdictie era trecuta in actul de ipoteca?
Taxa de intabulare stiu ca nu a ramas la notar. Dar mi-a cerut un onorariu ca sa mearga el cu actele la CF cu care eu am fost de acord si l-am platit. Problema a aparut de la CF ca nu a trecut interdictia. Si atunci l-am rugat pe notar sa nu imi taxeze aditionalul pentru ca el a dus actele la CF si am considerat ca era de datoria lui sa le si verifice cand le ridica. Se pare ca nu a fost asa.

Daca la ridicarea actelor de la CF era observata greseala nu se mai facea niciun aditional.
Act aditional nu se face pt Cartea Funciara. Inseamna ca ati omis ceva in contractul de ipoteca imobiliara altfel nu se face act aditional la ipoteca!
atentie!
Aditionalul s-a facut la contractul de vanzare - cumparare nu la CF nici la ipoteca.
In contract era stipulat un termen de plata care a fost depasit pentru ca intabularea a fost gresita. Prin urmare a fost nevoie de un aditional care sa prelungeasca termenul de plata al bunului.

Oricum nu mai conteaza. Cert este ca s-a purtat o corespondenta intre notar si banca, apoi notarul a fost la CF cu actele si pentru ca a existat o eroare la CF care notarul nu a verificat-o s-a prelungit cvc (mai exact termenul de plata) printr-un aditional pe care l-am platit eu.

Ideea este ca utilizatorul daca vrea sa nu aibe probleme eu unul il sfatuiesc sa nu se bazeze nici pe notar, nici pe banca, nici pe CF, nici pe contabil, nici pe avocat, nici pe partenerul cu care incheie tranzactia ci sa fie el insusi vigilent si sa nu semneze pentru ce nu primeste si sa fie atent la clauze. Asta e sfatul meu in urma experientelor prin care am trecut si mi-l asum in continuare. Imi pare rau ca s-a ajuns ca un sfat sincer care l-am dat (absolut dezinteresat) sa fie considerat de colt de strada, de tara necivilizata si altele. De parca in tarile civilizate totul ar fi lapte si miere.
Domnule, dv. sunteti in eroare privind atributiile notarului. Oricum, nici eu nu inteleg speta dv., lipsesc detalii, insa ea nu face obiectul prezentului subiect.
Ideea e ca trebuie avut incredere ca notarul verifica identitatea partilor, de exemplu, ca asta e treaba lui, sigur. Nu trebuie avut incredere ca daca notarul iti pune o hartie in fata si semnezi, e ok, sigur.
Fiecare semneaza pe propria raspundere sau sub sanctiunea legii penale si este parte din cultura sa cunoastem ca trebuie sa semnam doar ce este adevarat.
Cat despre plata banilor prin banca, eu nu sunt parte si nu sunt notar, eu ma ocup cu analiza intocmirii tranzactiiloc civila asa incat ele sa reziste cat mai bine. In acest sens, sfatul meu e sa se achite prin banca. Multe tari au obligatia aceasta pentru anumite tipuri de acte sau anumie sume, si la noi a existat un proiect in acest sens.
Daca dv. vreti si sigur dar nici sa ascultati, atunci faceti tot ce va lasa legea. Dar tot ce va lasa legea e sigur in anumite circumstante.

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)