avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca pe 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca pe 8 ore

Ce i se poate întâmpla unui asistent personal al bolnavului care este de fapt angajatul primăriei, în momentul în care este depistat cu încă un contract de munca pe 8 ore la un magazin? Vreau sa știu concret dacă pot avea probleme, dacă încalc legea și dacă pot pierde salariul de asistent personal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 11 Martie 2018
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia un alt c.i.m. cu noma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

Asadar, persoana în cauza nu poate păți nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Betismihis
Dvs aveti obligatia, asumata prin CIM dar si prin declaratia pe proprie raspundere pe care ati dat-o la angajare, sa prestati pt pers cu handicap toate activitatile si serviciile prevazute in Planul de recuperare. Aceasta inseamna ca cel putin 8h/zi sa fiti permanent langa bolnav........ deci cele doua perioade de munca magazin/asistent personal nu se pot suprapune.
De obicei programul de lucru la un magazin este mai lung de 8h/zi si e in perioada in care ar trebui sa aveti grija de bolnav, asa ca .......atentie mare, intrucat raspundeti disciplinar, civil si chiar penal daca bolnavului i se intampla ceva in perioada in care ar trebui sa se afle sub supravegherea dvs.
Sa înțeleg ca as avea probleme doar în cazul în care bolnavul pățește ceva ?
Se poate întâmpla să pierd salariul de asistentul personal în momentul în care mai apar cu încă un contract de munca pe 8 ore ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți ce sa plătiți. ..Nu scrie nicăieri ca exista un impediment dacă aveți doua c.i.m.

Alte discuții în legătură

48 de ore libere consecutiv marinica71 marinica71 lucrez in asistenta sociala iar programul de lucru este de 12 cu 36 .de cateva zile am fost instiintati de cei de la itm ca trebuie sa ne schimbam programul ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)