avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid

Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare colet prin FAN CURIER , telefonul era impecabil din toate punctele de vedere , am primit retur , am zis ca na poate nu o fi avut bani sa il ridice totusi fiind vorba de 1700 ron , ajung acasa , si constat ca telefonul meu , era o mare replica !!!!!!!!!!!!

Ce pot face in aceasta situatie ???? din cate am vazut numele cumparatorului sunt fictive ! Cine e vinovat ? fan curierul ca a lasat sa se intample asa ceva ?????? sau cumparatorul ? sincer innebunesc , am fost la politie si a zis sa vin luni !!!! la fan curier iarasi tocmai luni dau de ei , exista vreo sansa sa imi mai recuperez prejudiciul ?

Politica fan curier zice asa :
Preluarea trimiterii postale se realizeaza prin personalul angajat la punctele de lucru FAN Courier sau de la adresa indicata de expeditor prin curier :

Persoane fizice: trimiterile postale cu valoare declarata sau ramburs, se ridica cu intocmire packing list/ verificare continut. In packing list se vor mentiona urmatoarele: produsele din interior, seriile/codurile si valoarea produselor/ uzura marfii (bifa la produs nou/ produs second hand) pentru bunurile depuse deschise.

Curierul FAN asista la completarea formularului, la ambalarea produselor si verifica daca produsele mentionate exista in colet.

FAN Courier nu isi asuma responsabilitatea veridicitatii informatiilor privind bunurile mentionate de catre expeditor in formularul :”Specificatie de continut”.

Nu mi a zis nimeni ca trebuie sa completez imei-ul telefonului desi il am ! ce pot face in situatia asta??? totusi cred ca reprezentantul firmei de curierat e mana in mana cu asa zisul cumparator
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
cataNFS, utilizator
Cel mai recent răspuns: cataNFS , utilizator 15:10, 3 Noiembrie 2014
salut, cred ca poti solicita la fan curier adresa unde s-a livrat pachetul, mai ales ca ai mers si la politie. bafta!
Daca ai IMEI-ul telefonului este o problema f simpla. Telefoanele de acest gen pot fi detectate oriunde s-ar afla deci poate fi gasit detinatorul care chiar daca este cumparator de buna credintza va ramane cu banii dati pt ca odata declarat furat, telefonul poate fi recuperat si restituit detinatorului de drept (in acest caz este vorba de un furt calificat). Mai exista aplicatii prin care se poate vedea moaca hotzului cand butoneaza telefonul si exista aplicatii care pe baza IMEI-ului telefonul poate fi blocat definitiv si iremediabil. Este o mare prostie sa cumperi un smartphone de la un necunoscut. In povestea aceasta este ceva care lipseste pt ca indiferent de curierul rappid care face livrarea, ei stiu sa-si ia masuri de siguranta adica undeva era scrisa seria telefonului, IMEI-ul sau SN, chestii care nu pot fi inlocuite ca la alba-neagra deci in caz de retur trebuia sa primesti exact ce ai trimis si mai exista si optiunea "nu se accepta returnarea" care in majoritatea cazurilor este bifata.
Este regretabil ceea ce s-a întâmplat.
Dar, schimbarea conținutului coletului nu era posibilă în cazul în care destinatarul a spus că nu are bani să plătească, deci nu avea voie să deschidă coletul dacă nu avea bani. Ori a deschis și după aceea a spus că nu are bani? În acest caz salariatul transportatorului este de vină. Nu a fost atent sau a fost mână în mână cu destinatarul...
Dacă coletul a fost adus deschis, deci cu sigiiliile desfăcute sunt valabile cu deosebite cele două variante de mai sus. Nu trebuia să primiți coletul returnat deschis, fără verificarea produsului.
Trebuie să insistați totuși în a descoperi infractorii.
Vă doresc succes.
Solutia cea mai bunaq este contactarea unui specialist IT si, daca aveti codul IMEI, sa procedati la blocarea telefonului si localizarea lui. Daca va mai trai sa-l localizati.

In rest, inteleg ca ati trimis coletul cu verificare la deschidere, insa acest lucru se face platind si o asigurare. Era indicat sa nu vindeti in acest mod produse scumpe, in cel mai bun caz doar prin predare personala, nu ca si asta n-ar comporta riscuri.
Partea cu amprentele e, probabil, prea mult pentru un astfel de prejudiciu, insa puteti incerca. Solicitati si detalii despre adresa curierului, persoanei care a dus efectiv pachetul la adresa, nu firmei de curierat.

Cat despre livrarea cu verificare, este posibila si deschiderea coletului fara a plati, cu refuzarea platii ulterior, ba chiar cu pastrarea produsului o perioada si returnarea lui ca necorespunzator, caz in care cumparatorul primeste banii si cred ca achita returul produsului.
Sunt diverse procedurile pentru acest tip de livrari, sunt posibile destul de usor inselaciuni, avand in vedere faptul ca acel curier trebuie sa completeze si formularul de livrare, date ale destinatarului (puteti cere de la firma seria si numarul CI), momente in care este simplu sa se intample asa ceva. Din nefericire, curierii nu au timp sa faca procedura ca la carte, sa urmareasca destinatarul, sa reia coletul, sa procedeze anterior la identificare, iar coletul se preda oricarei persoane gasite la adresa, nu musai destinatarului aratat in documentele de expediere.
Astăzi am dus factura telefonului la politie , și se vede clar ca le fisa produsului era un imei și eu am primit alt telefon cu alt imei , e clar o teapa ori din partea fan curier ori din partea destinatarului , politia ma asigurat ca telefonul va fi recuperat , pentru ca numărul de telefon al destinatarului este la abonament , și ca este doar o chestiune de timp pana va fi prins infractorul ! Am făcut o sesizare și la fan curier de când am primit telefonul l - am deschis în fata lor și au văzut și ei ca nu corespunde imei ul !
Legat de amenințări , am înregistrat convorbirile și le am dat polițiștilor.

Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)
Probleme privind despagubirea unui colet deteriorat de firma de curierat. Cosmin_A87 Cosmin_A87 Buna ziua. Am si eu probleme cu un colet (o bara de masina) care a fost expediat prin Fan Curier, coletul a ajuns la destinatar si a fost refuzat de catre ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)