avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare institut
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare institut

Buna ziua,

Ma poate cineva indruma spre pasii pe care ii am de facut spre infiintarea si inregistrarea unui institut?
As dori sa poarte denumirea de "Institutul roman de .... "
Ma intereseaza sa stiu unde si ce acte se depun.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:45, 7 Noiembrie 2014
Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt cei de la infiintarea unei asociatii.
Regasiti mai jos:
[ link extern ]
Un ghid detaliat si actualizat gasiti si aici:
www.ccn.ro/docs/CCN_Ghid_Infiintare_ASOCIATIE_ONG_mai2014.pdf
Din cauza prezentei termenului ”roman” in denumire, va trebui sa adoptati statutul si actul cosntitutiv sub semnatura privata, sa parcurgeti procedura de obtinere de la Secretariatul General al GUvernului a avizului de utilizare in denumire a termenului ”roman”, si cu acel aviz puteti apoi obtine de la MInisterul Justitiei dovada disponibilitatii denumirii, si abia apoi poate avocatul atesta sau notarul autenfifica actul constitutiv si statutul si se poate depune dosarul la Judecatorie pentru acordarea personalitatii juridice... In trecut era mai simplu, de anul acesta s-a complicat si mai tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Certificatul de identitate sportiva zzanetta zzanetta Doresc sa infiintez un club sportiv , care sunt pasii pentru obtinerea certificatului de identitate sportiva? Deocamdata am obtinut disponibilitatea denumirii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie care sa contina termenul "romania" sau "romana" Oanamares Oanamares Buna ziua, vreau sa infiintez o Asociatie care sa contina in denumire termenul de \\"Romana\\" sau \\"Romania\\". In cazul fundatiilor se poate realiza asta ... (vezi toată discuția)