avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare carnet munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare carnet munca

Va propun urmatoarea speta:
Un angajat a fost concediat de la angajatorul X si ulterior instanta a anulat decizia de concediere, a dispus reintegrarea si a obligat angajatorul X la rectificarea inregistrarilor din carnetul de munca.
Pe perioada cat s-a desfasurat litigiul de munca, salariatul respectiv s-a angajat la o alta firma Y, la care activeaza si in prezent si la care pastreaza carnetul de munca.
Sentinta respectiva a fost executata de catre angajatorul X, persoana respectiva a fost reintegrata si apoi a doua zi a incetat raporturile de munca cu acordul partilor.
Problema este ca angajatorul X a fost obligat de instanta sa rectifice inregistrarile din carnetul de munca, insa documentul respectiv se afla la angajatoul Y (completat corespunzator).
Ce ar trebui sa faca angajatoul X in aceasta situatie pentru a duce la indeplinire obligatie respectiva?
Cel mai recent răspuns: devil_advocate , utilizator 17:42, 1 Iunie 2009
Fiecare angajator isi rezolva partea lui, fie prin persoana calificata fie prin ITM (asa cum am scris mai sus).
Mare atentie la sentinta cand a fost pus in drepturi angajatul la angajatorul X si cand a inceput activitatea la angajatorul Y in baza unui C.I.M.
Imi pare rau ca imi contrazic colegii, dar inregistrrile se fac din cate stiu eu doar de angajatorul (sau iTM) care are in gestiune carnetul de munca.
Nu se trimite la un angajator anterior pentru a face rectificari sau inregistrari , ci:
-vechiul angajator X elibereaza o adeverinta vizata de ITM cu situatia care trebuie inregistrata/rectificata in cartea de munca si angajatorul actual, Y poate sa completeze datele de pe adeverinta in carnet in baza acelei adeverinte care este temei legal de inregistrare.
Ori ma insel eu? Se poate sa ma insel, nu neg.
Un angajator care deschide un carnet de munca, nou, cumparat de la Directia de Munca, poate inregistra adeverinte de vechime vizate de I.T.M, cu perioadele lucrate anterior deschideri carnetului. Restul situatilor, depinde de la caz la caz.
Aici avem o situatie delicata, trebuie sa vedem cu ce data este sentinta prin care angajatul este pus in drepturi la angajatorul X, este foarte important, la angajatorul Y de cand este valabill Contractul Individual de Munca. Va rog frumos, mare atentie !
data concedierii angajator X - 01.09.2008
data angajarii la Y - 15.09.2008 (perioada nedeterminata)
reintegrarea la angajatorul X s-a facut pe 15.05.2009
incetarea cu acordul partilor la angajatorul X - 16.05.2009

carnetul de munca se afla la angajatorul Y de la 15.09.2008
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
devil_advocate, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrisuri false in cartea de munca liana istrate liana istrate Buna ziua! In cazul in care intr-o carte de munca au fost facute inregistrari fictive, acest lucru putandu-se dovedi cu documentele din arhiva, iar ... (vezi toată discuția)
Cum poate completa un carnet de munca??? Gianina - Claudia Gianina - Claudia Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii. Voi expune cat mai explicit cu putinta speta: Un angajat are contract de munca ... (vezi toată discuția)
2 carti de munca diana123456 diana123456 pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de ... (vezi toată discuția)