avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... lngradire drept vot romani din diaspora
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

lngradire drept vot romani din diaspora

Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in judecata si cere daune morale ? Ma puteti indruma daca va rog ? Am filmari, martori. Am fost mii de romani...
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 19:23, 11 Noiembrie 2014
Degeaba pui 7-8 cabine daca in sectia de votare e o singura stampila sau doar 3 oameni la liste, cu tot cu presedintele sectiei. E fix egal cu zero. La cozile alea trebuie sa fie minim 9 oameni in sectia de votare, asa cum e in tara si suficiente stampile, mese la care sa poata lumea completa declaratia aia, pixuri, etc.

Nu am inteles de ce rahatul ala de declaratie nu e undeva pe net, sa poata veni omul cu ea completata, de ce nu se distribuie in afara sectiei de votare, sa poata lumea sa o completeze cat sta la coada aia, etc.

Lucru romanesc, facut in bataie de joc. Vine lumea la vot si sta la coada ca la Alimentara, pe timpul lui Ceasca. Asta arata clar cat de putin ne-am schimbat de atunci si, mai grav, cat de putin valoreaza de fapt votul nostru, pentru care stam la coada.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
kres, utilizator
kres a scris:

.....
Nu am inteles de ce rahatul ala de declaratie nu e undeva pe net, sa poata veni omul cu ea completata, de ce nu se distribuie in afara sectiei de votare, sa poata lumea sa o completeze cat sta la coada aia, etc.
....

Documentul va putea fi descărcat si de pe portalul MAE, se completeaza înainte de a intra în secția de votare, dar va trebui să fie datat și semnat în fața membrilor comisiei.

Formularul il gasiti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Formularul acela este o idiotenie. Declari ca nu esti infractor si ca n-ai mai votat in alta parte. In aceeasi (dez)ordine de idei ar trebui ca atunci cand cumperi ceva sa dai o declaratie ca ai castigat banii in mod cinstit. :tooth:
Da. Formular total inutil, dar daca statul roman il doreste, sa il puna la dispozitie. Semnarea si datarea lui in fata comisiei de votare este o vrajeala specific romaneasca, care nu contribuie cu nimic la legalitatea formularului sau a actului de vot in sine.

Intrucat votul multiplu este incriminat de Lege, nu vad rostul acestui formular. Arata doar cat de inapoiati suntem - ca tara si ca neam.
Mai arata ceva : faptul ca unii dintre noi isi vand votul pentru nimic sau isi risca liberatea pentru a vota de mai multe ori.

Alte discuții în legătură

Cum vor vota romanii aflati in strainatate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca nu vor putea vota. Este de-a dreptul incredibil asa ceva. Practic se incalca un drept fundamental de statul roman prin organele sale. Practic ... (vezi toată discuția)
Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)