avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Instrumente de plata model vechi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Instrumente de plata model vechi

Initial se vehicula ca instrumentele de plata vechi nu pot fi folosite de la o anumita data. Am inteles ca acestea de fapt raman valabile doar ca se deconteaza mai greu. Stie cineva care e situatia.?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:29, 29 Mai 2009
Cent a scris:

Initial se vehicula ca instrumentele de plata vechi nu pot fi folosite de la o anumita data. Am inteles ca acestea de fapt raman valabile doar ca se deconteaza mai greu. Stie cineva care e situatia.?


Conform Ordin 39/28.11.2008 incepand cu 08.12.2008 se interzice emiterea de instrumente de plata de debit de tipul cecului, cambiei, biletului la ordin in format vechi cu exceprtia cazurilor in care beneficiarul sau platitorul face dovada ca aceste instrumente au fost emise in baza unor tranzactii incheiate inainte de data de 08.12.2008.

Succes!
Incepand cu data de 08.12.2008 se interzice emiterea de instrumente de plata de debit de tipul cecului, cambiei si biletului la ordin , al caror format este reglementat de Norma tehnica nr.9/1994 privind cecul si de Norma tehnica nr.10/1994 privind cambia si biletul la ordin.
Incepand cu data de 08.12.2008 institutile de credit nu vor mai accepta spre decontare instrumentele de plata de debit prevazute la al.1 , cu exceptia cazurilor in care beneficiarul sau platitorul poate face dovada ca aceste instrumente au fost emise in baza unor tranzactii incheiate inainte de 08.12.2008.
Este un extras din textul unei circulare a BNR.
In concluzie mai pot fi depuse spre decontare cecurile sau B.O, format vechi daca:
1. data emiterii este anterioara datei de 08.12.2008;
2. data emiterii este ulterioara datei de 08.12.2008, dar beneficiarul sau platitorul face dovada ca aceste instrumente au fost emise in baza unor tranzactii incheiate inainte de 08.12.2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin iliescuelena iliescuelena Ca soc. sunt intrun litigiu cu o alta soc. termen de judecata este anul viitor, cred ca a gasit un bilet la ordin vechi dat in alb. Intrebarea mea este : avea ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)