avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista de intretinere

Buna ziua tuturor!
Traind zi de zi in aceasta frumoasa tara ma confrunt cu situatii in care atipicul este considerat de unii in anumite situatii ca fiind normalitate.
In asociatia noastra administratorul a lipsit 1 luna de zile, fara sa ne informeze ~ si pe data de 3 nov 2014 am primit pe e-mail de la cenzor cu lista de intretinere pentru luna septembrie 2014.
Dupa ce am studiat lista, am vazut ca la data afisari era trecut 03 octombrie 2014, iar la data scadenta era trecut 23 octombrie 2014.
Crezand ca este o greseala am trimis un e-mail presedintelui ca sa ii transmita administratorului ca sa rectifice greseala.
Nu am primit niciun raspuns pana pe data de 04 nov 2014 cand am vazut afisata la vizier lista de intretinere semnata doar de cenzor si presedinte si cand m-am uitat si la data afisari era trecut tot 03 octombrie 2014 iar la data scadenta era trecut 23 octombrie 2014. #-o
Din punctul meu de vedere nu se pot aplica penalizari!
Ca om cerebral nu inteleg, de ce nu a rectificat si ce are de castigat din aceasta?!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Toate cele bune,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:25, 6 Noiembrie 2014
Dv. contestati numai data afisarii, asa-i?
Adica la dv. in asociatie se afiseaza listele la 2 luni distanta de luna listei? In noiembrie se afiseaza septembrie, in mai se afiseaza martie? Asta vreti sa spuneti?

Lamuriti-ne, va rog, cum se procedeaza in mod normal si care este legatura cu lipsa administratorului..
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
elga50, moderator
Buna dimineata,
Intr-adevar contest data eronata a afisarii trecuta in lista, fiindca persoanelor restante li se vor aplica penalitati si in acest caz nu este posibil fiindca lista a fost afisata cu intarziere.
Nu era o regula in afisarea listei de intretinere cu intarziere, dar s-au schimbat cei din conducere inclusiv administratorul.
Referitor la lipsa administratorului ~ a fost angajat cu forme legale (cred), pe data de 24.09.2014 si si-a inceput activitatea cu un concediu de odihna de o luna de zile, dar presedintele si cenzorul ca sa isi acopere nepriceperea, au afisat lista aferenta lunii septembrie semnata doar de ei, fara semnatura administratorului cu date eronate de afisare si scadenta, ca sa nu se simta lipsa administratorului.

Motivez cele mentionate deoarece nu vreau sa ii platesc salariul administratorului, fiindca in mod nefiresc a inceput cu concediul de odihna.
Ce forma de contract sau conventie civila se poate incheia cu un administrator care vine la administratie 8 ore/Luna si intocmeste doar lista de intretinere si incaseaza?!

Toate cele bune!

Multumesc anticipat!
Contract de munca cu timp partial de lucru. Asa cum si dv., presupunand ca ati lucrat sau ca lucrati la un angajator, acesta va plateste concediul de odihna, si administratorului trebuie sa i se plateasca acest concediu de odihna. Bineinteles ca acest concediu se acorda dupa ce presteaza, nu inainte.
Nu-mi dau seama ce intelegere o fi fost cu presedintele asociatiei, dar lista de intretinere trebuie sa poarte data afisarii ei, nu e legal sa fie antedatata numai si pentru faptul ca, asa cum spuneti, in functie de aceste date calendaristice se calculeaza penalizarile.

Sesizati presedintele asociatiei si spuneti-le si celorlalti vecini ai dv. sa-i ceara sa schimbe data de afisare si data scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Data de afisare, scadenta, intocmire a listei de intretinere stelu2015 stelu2015 Luna trecuta pe fisa de intretinere s-a scris sub lista : data intocmirii de 19 mai 2015. Acum doua luni pe fisa de intretinere afisata la data in data de 20 ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)