avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspundere administrator/actionari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspundere administrator/actionari

In cazul actionarii in instanta a unei SRL, avand si actionari, raspunde doar administratorul sau si actionarii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:03, 8 Noiembrie 2014
Nu credeti ca este prea generala intrebarea aceasta?

Va referiti la raspunderea solidara? In ce context?
In linii mari ar trebui sa raspunda administratorul pentru ca el administreaza societatea.

Actionari exista doar la SA-uri. La SRL-uri sunt asociati.
imi cer scuze, asociati. este vorba de o datorie la furnizor si o amenda neplatita catre stat.

Multumesc!
Administratorul ar trebui sa fie raspunzator pentru acestea. Aceste datorii ar trebui analizate in contextul economic in care au luat nastere. Daca administratorul nu a avut fonduri din care sa le plateasca nu ar trebui sa ii fie atrasa raspunderea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Sc debitoare, judecata in fond - atragerea raspunderii asociat, administrator kittygirl kittygirl buna ziua as avea urmatoare speta :societatea comerciala la care sunt administrator si asociat este data in judecata de un furnizor in urma neplatii unor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o datorie de care nu tocmai raspund lilianaG lilianaG in ianuarie am aflat ca societate la care am fost actionar pana la sfarsitul anului trecut are o datorie neplatita de cateva mii de lei la un furnizor pe care ... (vezi toată discuția)