avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SC debitoare, judecata in fond - atragerea raspunderii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SC debitoare, judecata in fond - atragerea raspunderii asociat, administrator

buna ziua
as avea urmatoare speta :societatea comerciala la care sunt administrator si asociat este data in judecata de un furnizor in urma neplatii unor facturi.societatea comerciala debitoare este pe minus si momentan nu putem plati facturile .As dori sa stiu daca asociatii sau administratorii pot fi trasi la raspundere (pot fi ei obligatii sa plateasca datoria societatii? )
multumesc
Cel mai recent răspuns: kittygirl , utilizator 15:48, 7 Martie 2013
Buna ziua,

Exista posibilitatea atragerii raspunderii asociatilor ori administratorilor doar daca acestia au cauzat imposibilitatea de plata a datoriilor, raspunderea acestor persoane nefiind atrasa in mod automat.

Succes!
multumesc pentru raspuns (danafatol)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma vanduta ulterior juann juann Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred. Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa ana monica ana monica Buna ziua, Am o societate comerciala cu o activitate de aproape un an de zile si unul dintre furnizorii principali ai societatii au bagat firma in insolventa ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)