avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare bunuri in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare bunuri in caz de divort

Buna ziua doresc si eu sa aflu un raspuns intr-un eventual caz de divort.Nu stiu daca este adevarat ca bunurile cum ar fii un apartament sau altele pana intr-o perioada de sapte ani nu se impart numai daca au trecut 7 ani de la casnicie.Adica daca sotul si sotia vor sa divorteze dupa 5 ani si sotul dispune de un apartament proprietate personala acest apartament se imparte?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:11, 8 Noiembrie 2014
Nu are legatura nici cu 5 nici cu 7 ani. Si dupa 30 de ani, ce e bun propriu ramane bun propriu. Sotul sau sotia vor fi despagubiti pentru eventualele imbunatatiri aduse.
n-am prea înțeles ce vreți să întrebați.
bunurile dobândite în timpul căsătoriei se împart în principiu în mod egal sau funcție de contribuția fiecărui soț la dobândirea lui.
bunurile aflate în proprietate fiecărui soț înainte de căsătorie sunt și rămân proprietatea acestora și după divorț. ele nu sunt supuse acțiunii de partaj decât dacă situația lor juridică s-a modificat pe timpul căsătoriei.
Se impart doar bunurile comune, cele dobindite in timpul casatoriei, indiferent la cat tiimp hotarati sa divortati.
Deci daca casa respectiva a fost cumparata din banii unuia dintre parinti nu este bun comun sa inteleg
Nu are legatura cu ce au cumparat parintii, data achizitionarii apartamentului- in timpul casatoriei sau inainte de casatorie faca ca bunul sa fie comun sa nu.
Daca in timpul casatoriei , parintii au donat bani fiului lor pt a cumpara un ap, bunul e propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu, in actul de cumparare trebuia mentionat, altfel trebuie dovedit in procesul de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)