avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac daca cineva ne violeaza corespondenta a intrat si pe adresa de mail- mi-a trimis un mesaj cu o adresa care nu-mi apartine ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Maria Micu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan - Radu Ursu , Avocat 15:53, 12 Noiembrie 2014
Depuneti plangere prealabila in acest sens.

Violarea secretului corespondentei

Art. 302.
(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau retinerea, fara drept, a unei corespondente adresate altuia, precum si divulgarea fara drept a continutului unei asemenea corespondente, chiar atunci cand aceasta a fost trimisa deschisa ori a fost deschisa din greseala, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(6) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Furt Roman85 Roman85 pomelnicul care lam dat preotului cu cererile melecare sunt intime.Pomelnicile care ajung la altar merg inapoi la persoana care vinde lumanarile ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)