avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare coordonate extravilan Virtuale ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare coordonate extravilan Virtuale ?

Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa transform terenul in intravilan , adica am demarat inceperea PUZ -ului. Cand am ajuns la topograf acesta ne spune ca parcela noastra exista fizic si la oficiul de cadastru doar ca , geometria terenul este gresita , adica terenul respectiv este intabulat cu alte coordonate decat cele reale.Mentionez ca dupa ce am cumparat terenul acelasi topograf a venit si mi-a intarusat terenul.Am inceput sa imprejmuim si pot spune ca in acest moment coordonatele intarusate sunt cele reale , extrase din planul parcelar de la primaria din localitate . Acest domn topograf de 2 ani ne poarta si ne spune ba sa vindem terenul ba ca n u se poate ba ca costa 100 mil lei vechi ,ori altceva decat sa ne ajute sa obtinem o documentatie cadastrala reala modificata pentru a putea continua cu PUZ-ul .Intrebarea mea ar fii : Ce am nevoie pentru a putea modifica aceste coordonate(geometria parcelei) in C.F. ? Si daca acest topograf pana la urma ,saptamana urmatoare nu are de gand sa ma ajute as putea apela la alt topograf pentru aceasta documentatie cadastrala si modificare geometrie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin12345 , utilizator 15:28, 25 Noiembrie 2014
Pentru repozitionarea terenului este necesar acceptul dumneavoastra prin declaratie notariala sau semnarea declaratiei anexa 1.32 ordinul 700/2014. Daca eroarea este una virtuala, adica imobilul a fost incadrat eronat in sistemul stereografic 1970, si exista plan parcelar intocmit in acest sistem, iar coordonatele lotului sunt conforme cu situatia din teren ... atunci se poate face o documentatie de repozitionare sau OCPI poate face din oficiu acest lucru. Pentru intocmirea PUZ-ului este posibil sa va coste dar cereti oferte de pret de la un proiectant.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
FLORIN FLOREA, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Buna ziua , multumesc de raspuns .Stiu ca intocmirea PUZ va costa undeva la 100 mil lei vechi total , ne asteptam la aceasta suma , problema era ca acest topograf face mai mult impotriva nevoilor noastre .
exista la OCPI o lista cu autorizati cadastru, tot acolo este si un program de audiente... noi "autorizatii cadsatru' suntem verificati de OCPI deci daca nu sunteti sigur fie cautati alt autorizat fie cereti explicatii OCPI.
uneori suprapunerile "virtuale" nu au legaturea cu terenul cu pozitia reala... teoretic nu trebuie sa se schimbe pozitia pe care o aveti in teren nici forma sau suprafata terenului.
Buna ziua, multumesc de raspuns , in urma audientei de la OCPI inginerul de acolo ne-a recomandat sa mergem din nou la acelasi topograf si sa vb pentru a face aceasta lucrare .Eu nu mai vreau sa lucrez cu acest topograf , am vb cu altcineva si acum astept raspuns de la dansul . Ceea ce nu inteleg este , de ce daca sa intocmit un plan parcelar in 2010 si este avizat de catre primarie OCPI si de topograf nu apar coordonatele noi in baza de date a OCPI-ului ? Trebuie updatata documentatia , dar asta inseamna ca domnul topograf a facut o data lucrarea cu cei de la primarie (banuiesc ca a fost si platit pentru planul parcelar) , dupa care eu vreau sa platesc din nou cam aceeasi lucrare si tot nu vrea ? Poate inteleg eu gresit , sau ? Orice sfat comentariu este binevenit .

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)