In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de cresterea copilului, iar inainte de expirarea primului concediu am intrat din nou in CCC pentru cel de-al doilea copil. In 10 decembrie mi se va termina CCC. Pot beneficia de somaj? Cand trebuie sa depun dosarul de somaj, inainte de terminarea concediului sau dupa?
1. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.
2. Fostul angajator nu are obligatia legala sa va reangajeze dar daca vrea si are loc de munca vacant va poate va poate incheia un alt CIM.
3. Ati fi putut beneficia de indemnizatie de somaj daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.
4. Solutia este, acum, sa va gasiti un loc de munca.
Somaj dupa ccc?
luminitah
Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: O persoana care este in concediu crestere copil, dupa incheierea acestei perioade poate intra in somaj? (vezi toată discuția)