avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune

Revin cu o intrebare, din pacate din nou neplacuta. Intre mine si sotia mea exista de ceva timp niste neintelegeri si mereu ma ameninta ca pleaca de la mine insa nici unul din noi nu a intentat actiunea de divort. Problema este ca vrea sa vanda bunurile din casa fara ca eu sa fiu de acord. Care este modalitatea legala de a o impiedica sa vanda ceva din casa, tinand cont ca eu am un serviciu si nu pot sta sa pazesc casa mereu? Mentionez ca apartamentul este proprietatea mea nu comuna. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 19:28, 13 Noiembrie 2014
In situatia in care relatiile dintre dvs. si sotie sunt iremediabil avariate, sfatul meu ar fi sa formulati actiune de divort si partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Daca sotia vinde bunuri comune fara acordul dvs., puteti formula o plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infractiunii de furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de famile! sorinlazar02 sorinlazar02 Locuiesc in centrul orasului Constanta intr-o casa mare cumparata in anul 2000.In urma cu 2 ani socrii mei care sunt in varsta si detin 2/3 din aceasta ... (vezi toată discuția)
Modaliate divort robyxon robyxon Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Sotia doreste sa divorteze, in urma unor neintelegeri privitoare la bani. Suntem casatoriti de 5 luni si nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament bun comun de catre unul dintre proprietari adriana dj adriana dj am fost casatorit 15 ani am divortat in urma cu 5 ani pe perioada casatoriei am cumparat un apartament impreuna cu sotia. din cauza neintelegerilor am ... (vezi toată discuția)