avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Extradare din Spania in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Extradare din Spania in Romania

prietena mea executa o pedeapsa in Spania, pentru trafic international de droguri(nu stiu pentru cat timp). Este posibil ca dupa ispasirea pedepsei sa fie expulzata in tara ei(Romania)?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:37, 17 Noiembrie 2014
Expulzarea se aplică dacă cetăţeanul străin a comis infracţiuni grave sau foarte grave. Depinde foarte mult ce a fost retinut in sarcina sa in acest dosar.
Acordul de expulzare implică retragerea oricărei autorizaţii de şedere în Spania şi aplicarea unei interdicţii de intrare (prohibició d’entrada) care nu va depăşi 5 ani (în mod excepţional până la 10 ani dacă străinul reprezintă un pericol pentru ordinea şi siguranţa publică) pe teritoriul statelor parte la tratatul Schengen.
Va multumesc mult pentru raspuns
Dvs. va referitii la executarea pedepsei iin Romania.
In acest sens va avea loc un proces in care se va analiza de instanta romana daca este sau nu posibil acest lucru.
Trebuie analizate actele si legile incidente.
pedeapsa se executa in spania. Voiam sa stiu care este posibilitatea ca dupa executarea pedepsei sa fie expulzata
Daca e supusa spaniola sau azilanta recunoscuta nu poate fi expulzata din Spania. Daca are doar cetatenia romana va putea fi expulzata, asta ramane de stabilit printr-o masura de administratie publica pe care o va putea contesta la tribunal (daca acest lucru n-a fost deja stabilit si judecat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expulzarea ContSters228182 ContSters228182 Buna seara,am un prieten inchis in Germania,ancheta este in desfasurare,nu a primit sentiinta inca,se poate cere expulzarea in Romania si judecat aici dupa ... (vezi toată discuția)
Mandat european sorinabeica sorinabeica Buna seara imi poate explica si mie cineva ce inseamna mandat european de expulzare se face referire doar la tarile uniunii europene sau la toate ... (vezi toată discuția)