avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: Refuz de viza cfp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: Refuz de viza cfp

Subiect: Refuz de viza cfp

Buna ziua.
Daca am facut un refuz de viza cfp, in cat timp ordonatorul de credite, dpdv legal trebuie sa-si asume operatiunea pe proprie raspundere sa sa accepte refuzul de viza cfp?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: str8 , utilizator 06:33, 16 Noiembrie 2014
OUG 119/1999
art. 21 Autorizarea efectuării unor operaţiuni pentru care se refuză viza de control financiar preventiv
(1) O operaţiune pentru care s-a refuzat viza de control financiar preventiv se poate efectua de către ordonatorul de credite pe propria răspundere, numai dacă prin aceasta nu se depăşeşte creditul bugetar aprobat. Ordonatorul de credite poate decide efectuarea operaţiunii numai în baza unui act de decizie internă, emis în formă scrisă, prin care dispune, pe propria răspundere, efectuarea operaţiunii. O copie a actului de decizie internă se transmite compartimentului de audit public intern al entităţii publice precum şi controlorului delegat, după caz.

(2) În toate cazurile în care, ca urmare a unui refuz de viză de control financiar preventiv propriu, conducătorii persoanelor juridice dispun, în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă, efectuarea operaţiunii pe propria răspundere, persoana desemnata să efectueze controlul financiar preventiv propriu are obligaţia să informeze în scris Curtea de Conturi, Ministerul Finanţelor Publice şi, după caz, organul ierarhic superior al instituţiei publice, numai în această situaţie persoana respectivă fiind exonerată de răspundere.

(3) Pentru operaţiunile care se supun şi controlului financiar preventiv delegat al Ministerului Finanţelor Publice, refuzul vizei de control financiar preventiv propriu face ca proiectul de operaţiune să nu poată fi supus controlului preventiv delegat. În aceste condiţii ordonatorul de credite va solicita controlorului delegat formularea unui aviz consultativ. Ordonatorul de credite va analiza punctul de vedere al controlorului delegat, exprimat în avizul consultativ, şi va decide în condiţiile prevăzute la alin. (1).

(4) În toate cazurile în care, ca urmare a unui refuz de viză de control financiar preventiv delegat, conducătorii persoanelor juridice dispun, în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă, efectuarea operaţiunii pe propria răspundere, controlorul delegat are obligaţia să informeze în scris Curtea de Conturi şi Ministerul Finanţelor Publice.

(5) Documentele privind proiectele de operaţiuni supuse controlului financiar preventiv, care nu au fost vizate, nu pot fi aprobate decât cu asumarea răspunderii ordonatorului de credite.

(6) Operaţiunile efectuate pe propria răspundere a ordonatorului de credite se înregistrează şi într-un cont în afara bilanţului.

Prin urmare, textul de lege nu prevede un anumit termen.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externalizare audit intern harnagea eridenta harnagea eridenta in conditiile cin se pune tot mai mult reducerea de personal si reducerea chelt.cu salarii de ce nu vrea min.de finante sa permita externalizarea activitatii ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv propriu rambela rambela Intr-o societate comerciala cu capital de stat CFPP il face directorul economic.Vreau sa stiu daca este sau nu incompatibil si temeiul legal . (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv delegat danasavin danasavin există o reglementare legala a MFP care stabileşte plafonul financiar al unei autorităţi publice (ordonator secundar de credite), unde este necesară viza ... (vezi toată discuția)