avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stare contract - activ in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stare contract - activ in REVISAL

desi contractul a incetat in data de 01 10 2011, apare activ in REVISAL, angajatorul sustine ca la el in revisal apare inactiv, a actualizat baza de date saptamana trecuta (10 11 2014) dar tot activ apare la ITM. Aveti idee unde a intervenit "eroarea"...cum se poate remedia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 19 Noiembrie 2014
S-au depus in paralel registrele conf.Hg161/2006 si Hg 500/2011 pana in luna august 2011(inclusiv). Din septembrie 2011 nu s-au mai primit la ITM decat registrele depuse conf.Hg 500/2011. Dar intr-un interval scurt de timp au avut loc modificari ale programului, fiecare utilizator de Revisal fiind nevoit sa preia modificarile pentru ca registrul sa fie corect si sa fie preluat de ITM. Daca societatea a depus un registru corect, acesta a primit un cod. Orice inspector ITM poate sa verifice codul respectiv.
Altfel spus societatea a intocmit Revisal, adica a incetat cim-ul conf legii, dar poate nu a avut programul actualizat si registrul nu a fost preluat de ITM.
Cunosc destul de bine procedura ITM-ului si pot sa fiu sigur ca dupa codul de incarcare nu se poate verificare cineva, inclusiv cum s-au depus registrele in acea perioada.

Registrul primeste un cod tocmai pentru a putea fi verificat repede de inspectorul ITM. Verificand codul se va putea vedea ce s-a raportat in registrul respectiv.
La ITM , baza de date REGES nu poate fi accesata decat dupa CNP-ul salariatului si dupa CUI-ul angajatorului.
Intrebati la ITM si vedeti ce va spun acestia.

Nu confundati ceea ce vede angajatorul cu ceea ce vede ITM-ul in baza de date.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract dublu in revisal andreeah_y andreeah_y Buna ziua,am si eu o problema.Anul trecut in luna noiembrie am inregistrat gresit un CIM in revisal cu data de 05,desi trebuia cu data de 12.Am facut ... (vezi toată discuția)
Control violetaanna violetaanna intampin o probl.pe care nu stiu cum sa o rezolv si poate ma ajutati ,este prima data cand intru pe acest forum. In data de 02.05.2011 am facut revisalul pt ... (vezi toată discuția)
Radiere salariat din revisal anadaniela65 anadaniela65 Am radiat contractul unui salariat.In momentul in care vreau sa radiez si salariatul imi cere sa confirm actul de identitate.(la inregistrare salariat nu am ... (vezi toată discuția)