avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua,

Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei locuieste in Londra, nu se intereseaza de fata, a vazuto de maxim 4 ori pe an cate o ora de fiecare data deoarece fetita nu mai vroia sa stea, el nu ne ofera actele de care avem nevoie sa plecam din tara sau pentru inscrierea la gradinita, pe langa nu plateste nimic pentru ea deoarece nu i s-a solicitat la divort pensie alimentara. va rog sa imi dati un sfat care m-ar putea ajuta sa obtin custodia. mentionez ca nu vreau ca el sa nu mai vada fata doresc doar sa nu o poata lua la el daca fata nu vrea si mai ales sa pot pleca in concedii neconditionata de el.
Si in cazul in care custodia ar ramane comuna si el ar primi dreptul de a lua fata eu nu pot face nimic daca fata plange si nu vrea sa mearga cu el? va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: solomonalexa , utilizator 20:58, 19 Noiembrie 2014
Va multumesc
Sper din tot sufletul ca ati mentionat aceste lucruri in dosar
Asa cum ati prezentat lucrurile in prima interventie reiesea ca aveti un tata relativ normal, pe cand in ultima interventie reiese ca vorbim de un tata instabil psihic care are potentialul de a-i dauna copilei.

Pe tata nu trebuie sa-l convingeti dvs, explicati-i ca fetita are niste probleme si invitati-l sa mearga impreuna cu fetita si cu dvs la consiliere.

Pe de alta parte si fara nici o legatura cu tatal ei, este inuman pentru fetita sa continuati aceasta dependenta a ei de dvs si ma refer la "ea nu merge cu nimeni, nu doarme peste noapte nicaieri altundeva decat acasa cu mine, de mica a fost crescuta doar de mine". Parintii dvs nu sunt implicati in viata dvs, nu aveti prieteni care au copii de varste apropiate ? Fetita ar trebui sa inceapa sa-si exerseze autonomia si nu prea are loc de dvs. Nu pot decat sa sper ca ati exagerat cand ati spus ca "nu merge nicaieri cu nimeni"
da, am exagerat aveti dreptate dar ma refeream aici la straini si faptul ca nu doarme decat acasa. am o relatie ff apropiata cu parintii mei, cu ei sta oricand, la fel cu orice coleg al ei de gradi sau prieteni cu copii cu care ne vizitam regulat. dar nu doarme peste noapte nicaieri decat acasa, a mai ramas peste noapte cu mama dar cu plansete si suparari :).
parintii mei nu sunt din localitate, au servicii si nu pot veni ff des in vizita dar dupa cum am spus am scris altceva decat intentionam sa spun...sta cu cunostinte, prieteni sau persoane care le cunoaste, doar ca cu el nu, nu il cunoaste in asa masura in care are avea ea siguranta sa ramana cu el, vizitele sunt ff rare, anul acesta au fost in numar de 3.
eu nu doresc sa il denigrez pe el sau ceva de genul acesta doresc strict sa nu sufere fetita
Vreau sa mai mentionez ca tatal fetei nu doreste sa participe la nimic ce ar presupune venirea lui in tara mai des, adica nici la sedinte de consiliere...din pacate
Si eu sper ca ati mentionat tot ce ati precizat aici la dosar dar in plus sper ca aveti martori pentru tentativa lui de suicid sau pentru amenintarile lui. Altfel va fi cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului lui.
Neaparat sa cereti pensie alimentara. Ca e in natura sau in bani, nu conteaza, pensia alimentara e dreptul fetitei iar dumneavoastra trebuie sa-l aparati.
Separat de asta insa va sfatuiesc sa faceti pentru fetita un eveniment UAU din venirea tatalui ei. Daca la inceput stati putin cu ei in parc ar trebui sa se poata obisnui cu tatal si sa poata ramane singura.

Alte discuții în legătură

Custodia la tata Negura Liliana Negura Liliana buna tuturor...fratele meu are o minunatzie de fetitza in varsta de 5 ani...acuma 2 saptamani am fost in vizita la fata in romania...ce am vazut acolo am ramas ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Audiere minor Laura_552 Laura_552 Buna ziua! Pentru ca nu ma mai inteleg cu fostul sot,de fapt nu ne-am inteles niciodata, mi-a spus ca va cere exercitarea autoritatii in comun si program de ... (vezi toată discuția)