avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat dureaza acum actiunea de evacuare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat dureaza acum actiunea de evacuare?

Buna ziua,
Ma intereseaza cat dureaza acum si cum se judeca actiunea in evacuare? ( in sensul daca se citeaza partile, daca se pot face recurs, apel etc ). Avem un contract de vanzare cumparare si vechiul proprietar nu a eliberat imobilul o perioada lunga, executorul a incercat o incuviintare de executare dar a fost respinsa si indrumati sa facem o actiune in evacuare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Andos14 , utilizator 22:34, 18 Noiembrie 2014
exista o procedura rapida evacuare reglementata de noul cod procedura civila, care nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de zile - art. 1038 cod procedura civila. notificati ocupantul imobilului, ii dati termen de 5 zile pentru a pleca, si apoi/intre timp introduceti cererea de evacuare la judecatorie
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in executare evacuare CristiPP CristiPP Cine evacueaza fostii proprietari, dupa vanzarea imobilului executat silit? Se mai merge in instanta daca acestia nu vor sa predea imobilul de buna voie ? Cine ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)