avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu

Buna seara, locuiesc la et II intr-un bloc cu 4 etaje, in urma cu 2 ani am renovat in regim propriu (fara factura) apartamentul iar saptamana trecuta am avut surpriza sa fiu inundat de vecinul de deasupra (et 3).Am avut o discutie cat se poate de politicoasa cu cei doi soti-au fost deacord sa isi repare la ei in baie scurgerea de la cada (cauza inundatiei), dar nu vor in nici un fel sa imi plateasca mie reparatia (ar fi de schimbat 2 placi rigips-tavan fals + zugravit un perete pe ambele parti), si care se ridica undeva in jur de 2500 lei.
Precizez ca nici eu nici vecinul nu avem asigurare pentru locuinta. Ce e de facut? #-o
Rog raspuns de la cei care au patit ceva similar sau de la avocati care se ocupa cu astfel de cazuri.
Multumesc anticipat!
Cu stima, Laurentiu
Cel mai recent răspuns: MariaTab , utilizator 19:02, 21 Aprilie 2020
Sa nu exageram acum cu suma aceea vehiculata de 2500 lei. Chiar nu are importanta aici valoarea pagubei si pretentiile partilor. Important este ca lucrurile sa se rezolve intre cei doi iar uneori conducerea asociatiei poate ajuta pentru rezolvarea amiabila dar si in instanta daca este cazul.
Astazi am intocmit un raspuns la solicitarea unei doamne avocat care reprezinta in Judecatorie un vecin de-al nostru. Nu intru in amanunte asupra cauzei, doar ca e in favoarea vecinului nostru. Doamna avocat nu mai reuseste sa ia legatura cu clientul sau de cateva luni si-a solicitat un nou termen... Omul nostru, a anuntat la asociatie acum vreo trei luni ca nu mai locuieste nimeni in apartament incepand cu 1 septembrie, lucru care s-a si intamplat. Dar unde a plecat nu stie nimeni. Totusi de atunci a venit pe la asociatie de mai multe ori cineva care este imputernicit prin notariat de catre proprietar sa se ocupe de apartament... si chiar sa-l vanda.
Am sugerat doamnei avocat sa faca o adresa catre asociatie, cu numarul dosarului din instanta si sa solicite informatii despre situatia apartamentului si a persoanelor din apartament. Inregistrand la asociatie aceasta solicitare am formulat un raspuns in care am precizat cu date, copii ale ultimilor 3 liste de plata, copie a procurii persoanei imputernicite de proprietar s.a.m.d.
Scrie undeva in Legea 230/2007 sa se procedeze asa? NU!
Dar pentru a rezolva o problema am gasit solutia si-am raspuns la o solicitare formulata legal.
De acord, nu este precizat ca se face un PV in care sa se arate vreo suma, doar ca se face un document in care sa se arate pagubele. Se pot arata pagubele atasand poze, se pot arata pagubele aratant ce a vazut acolo administratorul: 3 tevi mici, una de diametru mare, doua din ele ruginite, una picura etc.
Sunt chestiuni de fapt, se pot dovedi cu martori. Daca administratorul are chef sa treaca vreo suma, o poate face, oricum nu are valoare legala. Valoare legala este sa se constate ca exista pagube si ca ele provin de la tevile apartamentului situat deasupra. Atat si nimic mai mult.
E absurd sa ne complicam cu expertize.
In plus, poti cere o hotarare pe obligatia de a face, anume vecinul sa-ti repare; se poate sa nu ceri, astfel, o suma si atunci expertiza e chiar inutila. Totusi, e nevoie de dovada prejudiciului, a culpei si a legaturii de cauzalitate.
respectivii administratori sau presedinti care intocmesc astfel e procese verbale de constatare sunt necunoscatori ai legii si se leaga singuri la cap atunci cind nu-i doare
Sunt de acord cu dumneavoastra ca cei care nu se descurca in functia de presedinte sa nu se lege la cap si sa se apuce de altceva.
Dar daca-mi spuneti si mie ce lege ar trebui sa cunoasca un presedinte, asa cum spuneti, care ajuta la rezolvarea unui caz, eu va sunt recunoscator.
Nu cred c exista vreun articol in legea 230/2007 sau HG 1588/207 care sa interzica implicarea presedintelui in rezolvarea problemelor din asociatia de proprietari.
Dar poate ma insel si-mi indicati articolul ce interzice implicarea presedintelui!
aveti perfecta dreptate
dar eu a fost patit expl:et.3 a inundat et.2 ,pagubitul a vcenit la asociatie si a depus o sesizare la care eu impreuna cu administratorul ne-am deplasat la locuinta acestuia dupa terminarea programului unde am incheiat un proces verbal de constatare pe care pagubitul l-a dus la firma de asigurari de unde a luat 3000lei iar dupa 1 an ne-am trezit la tribunal martori in procesul intentat de firma de asigurari celui vinovat pt recuperarea prejudiciului iar suma era mult mai mare iar pv incheiat de noi era proba la proces dar trebuiau si declariile noastre
drept urmare am mai avut de atunci inca 5 cazuri dintre care unul acum recent pe 18nov si ne-am deplasat tot asa dupa program si in pv de constatare am scris urmatoarele>........................................................instalatia comuna care alimenteaza apartamentele cu apa rece si apa calda nu prezinta nicio defectiune deci infiltratiile de apa nu sunt produse din vina asociatiei care exploateaza inst comune deci suntem absolviti de orice vina..................semnata parafat

la care vine proprietarul cu o falca in cer si cu una in pamint ca :firma de asigurari vrea stipulat in pv cauza exacta a infiltratiilor de apa pt a putea sa-i dea lui suma de 1800lei la care noi am refuzat asa ceva iar respectivul locatar a zis ca ma da in judecata pt abuz in functie ca din cauza mea el pierde banii de la asigurari

Alte discuții în legătură

Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)